Image for Verkeersveiligheid van de Brugweg

Verkeersveiligheid van de Brugweg

informatievoorziening met betrekking tot de Brugweg in Waddinxveen. Zij willen dat deze, voor bewoners, belanghebbenden en diegenen die over maatregelen moeten besluiten, volledig en evenwichtig is. Zij ondervonden dat het onderzoek tot nu toe alleen ging over verkeersvolume en niet over verkeersveiligheid. Zodoende heeft het dorpsteam Reeuwijk Dorp samen met VORT (Verenigde Ondernemers Reeuwijk-Dorp Tempel) gezocht naar gegevens over de verkeersveiligheid zodat deze informatie ook meegenomen kan worden in de afwegingen en besluitvorming. Deze gegevens worden in onderstaand filmpje weergegeven.

Dit filmpje is gemaakt voor iedereen die geïnformeerd wil worden over het onderzoek naar de verkeersknelpunten op de Brugweg en in eerste instantie verzonden aan wethouders en gemeenteraadsleden.

Over een definitief besluit is het Dorpsteam sceptisch. Theoretisch is het mogelijk dat bij de voorjaarsnota besloten wordt om met verder onderzoek te stoppen. Realistischer vindt het dorpsteam het dat het college dit in het derde kwartaal van 2024 besluit. Ze verwachten eigenlijk dat er geen definitief besluit komt, omdat er gebleken is dat de Brugweg een 10-jarig terugkomend item is op de agenda van de gemeente Waddinxveen. Ook dan zal het Dorpsteam Reeuwijk-Dorp proberen om besluitvorming te verbeteren door juiste, volledige en relevante informatie aan te dragen.

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee