Image for Geslaagde leerlingen Minkema College

Geslaagde leerlingen Minkema College

Op de landelijke dag van de examenuitslag kon bij ontzettend veel leerlingen van het Minkema College de vlag uit. Op dit moment heeft op het vmbo 96 procent van de leerlingen hun diploma binnen. Van de havoleerlingen heeft 85 procent het diploma op zak en op het vwo is dit percentage 93 procent. Na de herkansingen in het tweede tijdvak stijgen de slagingspercentages naar verwachting nog verder. Volgens het Minkema College zijn dit prachtige cijfers.

Tijdens het eerste tijdvak zijn er elf leerlingen cum laude geslaagd. Dit houdt in dat de leerlingen gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken. Op maandag 8 juli (havo/vwo) en dinsdag 9 juli (vmbo) zijn de diploma-uitreikingen op school.

Annemieke Kalshoven-Tol, directeur onderwijs Minkema College vertelt dat ze het mooi vindt om te zien dat hun leerlingen beginnen aan het volgende avontuur in hun leven. “Ze hebben op het Minkema College bagage meegekregen om vol zelfvertrouwen een bij hen passende stap te zetten. Dat maakt mij en alle medewerkers van onze school ontzettend trots.”

Bij Milad Ahmadian Yazdi ging vandaag ook de vlag uit. “Ik heb er keihard voor gewerkt en ben met prachtige cijfers geslaagd,” vertelt Milad. Hij maakt nu de overstap naar de havo om daar hopelijk over twee jaar ook zijn diploma te halen.  

Yara van Beek uit Woerden gaat komend jaar naar Amerika om daar haar vervolgopleiding te doen. “Daar ga ik bij een gastgezin wonen, samen met een meisje uit Italië. Ik kijk ernaar uit om daar leuke herinneringen te maken en veel ervaring op te doen,” aldus Yara. 

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee