Image for Weer belangrijke zege voor RVC’33

Weer belangrijke zege voor RVC’33

Opnieuw heeft RVC’33 een belangrijke zege aan de eigen zegekar gebonden. Uit tegen hekkensluiter Zevenhoven en met nogal wat invallers bleven de Reeuwijk-Dorpers aan de positieve kant van de score: 1-2. Door de zege in Zevenhoven heeft RVC’33 goede aanknopingspunten om zich nog veilig te spelen.

● Mathijs de Hoog heeft de bal op z’n ‘pantoffel’. Hij werd met de 1-2 de matchwinnaar voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

Uitgedund

Door vakantie, schorsingen, blessures en zelfs carnavalsverplichtingen was de RVC’33-selectie flink uitgedund voor de uitbeurt tegen Zevenhoven. Daardoor maakte Ton Vergeer al direct zijn debuut. Na ruim een kwartier kwam Zevenhoven uit een hoekschop al aan de leiding: 1-0. Ondanks de aanpassingen en een sterker Zevenhoven hield RVC’33 in de 1e helft de schade verder beperkt.

Windvoordeel

Na rust profiteerde RVC’33 zelf van het windvoordeel. In de 52e min. werd dat bij een hoekschop uitgebuit. Jona van Egmond (foto boven) kopte voor RVC’33 de 1-1 binnen. RVC’33 voerde nadien de druk verder op. Mathijs de Hoog soleerde naar een megakans, die niet de gewenste afwerking kreeg. En het zou niet z’n laatste zijn. Wat later na ook nog een afgekeurde treffer weet hij wel met een intikker RVC’33 naar een 1-2 voorsprong te tillen. Na ruim een half uur in de 2e helft moest ie zich door een blessure laten vervangen door Ralph Tol die na lang blessureleed weer wat minuten maakte bij RVC’33.

Nog even spannend

Zevenhoven legde zich nog niet neer bij de feiten en probeerde de 2-2 er nog uit te persen, die Rens van der Werf bij een gevaarlijk afstandsschot sowieso wist te voorkomen. Debutant Cas van der Hoek en Niels de Frankrijker werden nog ingebracht en kort voor tijd ook nog Koen van der Ven. RVC’33 hield knap stand en bracht de 1-2 zege veilig over de eindstreep.

● Bron: Michael Sip (RVC’33) | Beeld: Letty Blanken

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun