Image for Waddinxveen kleurt (langzaam) oranje

Waddinxveen kleurt (langzaam) oranje

In aanloop naar de eerste wedstrijd op het EK voetbal van oranje op zondag 16-06, kleurde Waddinxveen langzaam maar zeker oranje. Vele inwoners van Waddinxveen doste zich flink uit voor het EK voetbal. Onder andere de Prunusstraat, vlakbij het zwembad, de Prinses Beatrixlaan en diverse straten in de Triangel zijn voor een groot deel versierd door een haag van oranje vlaggetjes. Na de 2-1 over winning op Polen namen het aantal oranje shirtjes en rood wit blauwe vlaggen in het straatbeeld razendsnel toe.

Veel Waddinxveners maakten van de wedstrijd een gezellige aangelegenheid met vrienden en familie. Mede door het mooie weer besloten veel mensen de barbecue aan te steken. Opvallend was dat vooral veel huishoudens in de Triangel er een groot feest van maakten. De oranje gekte in Waddinxveen moet weliswaar nog een beetje meer op gang komen en is vergeleken met vorige voetbaltoernooien nog niet wat het geweest is.

De versierde oranje straten in Den Haag zijn weliswaar nog net een maatje te groot, maar hoe dichter oranje bij de finale op 14 juli komt, hoe heftiger de oranje koorts zich over het dorp zal verspreiden. Wie de versierde straten en huizen wil aanschouwen zal niet ver hoeven te zoeken, in bijna heel het dorp zijn diverse straten en huishoudens in het straatbeeld veranderd in oranje.

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee