Image for Vriendenschaar incasseert 4e zaalnederlaag

Vriendenschaar incasseert 4e zaalnederlaag

Foto boven: Pim van Duuren is voor Vriendenschaar net iets dichter bij de bal dan z’n tegenstander.

Vriendenschaar hervatte de zaalcompetitie met een nederlaag. In de Sporthoeve trok Vriendenschaar tegen VEO afgelopen zaterdag met 19-23 aan het kortste eind. Vriendenschaar moet nog wel aan de bak om het 1e klasserschap in de komende wedstrijden veilig te stellen.

Op stoom

Vriendenschaar ging met een 2-0 voorsprong nog veelbelovend van start. VEO liet Vriendenschaar even uitrazen, kwam daarna al gauw op stoom om de regie van de wedstrijd in handen te nemen. Met nog ruim 11 minuten in de 1e helft te gaan, hadden Voorburgers met 5-9 al een aanzienlijk gaatje te pakken. Vriendenschaar kwam er niet meer aan te pas om dat voor rust nog te dichten. Met een 9-15 ruststand leek de wedstrijd al zo’n beetje beslist.

Niet dichterbij

Dat bleek ook in de 2e helft. VEO bleef de betere ploeg. Vriendenschaar had moeite om het energieke spel van de Voorburgers te beteugelen. Daarbij werd het aanvalsspel van Vriendenschaar nogal eens onderbroken door slordig balverlies. Telkens als Vriendenschaar het gat van geregeld 6 treffers probeerde te dichten, was er weer een passend antwoord van VEO.

● Eva Hoogendoorn waagt een schot op de korf van VEO.

Bij 15-23 zette Vriendenschaar met 4 treffers op rij nog een eindsprint in, maar die kwam te laat om VEO nog pijn te doen. Trainer Jorrit de Grutter, bezig aan z’n 5e seizoen in Bodegraven, vertrekt na de voorjaarsveldcompetitie bij Vriendenschaar.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun