Image for Vriendenschaar houdt ongeslagen veldstatus vast

Vriendenschaar houdt ongeslagen veldstatus vast

Vriendenschaar blijft in poule 6 van de 1e klas ongeslagen aan de leiding. In Leiden wonnen de Bodegraafse veldkorfballers met 12-14 van KZ Danaïden.

Vriendenschaar kwam in de 1e helft niet echt goed uit de startblokken. De thuisploeg nam een 5-1 voorsprong. Vriendenschaar herpakte zich in het verdere verloop van de 1e helft. Het wist de achterstand tot de rust te beperken tot 8-7.

Meer energie

In de 2e helft moest Vriendenschaar meer energie in de wedstrijd steken. Zo werd nog wat gewisseld aan Bodegraafse kant om dat teweeg te brengen en werd o.a. Jinke van Keeken ingebracht, die maanden geleden haar achillespees afscheurde tijdens een wedstrijd.

Erover heen

Bij 9-9 nam Vriendenschaar het voortouw. Hoewel de Leidenaren in de buurt bleven. Vriendenschaar loodste uiteindelijk toch een 12-14 eindzege over de streep.

● Bron: Fenne v.d. Hoogenband (Vriendenschaar)

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun