Image for Verrassende ontknoping in de 5e klasse B

Verrassende ontknoping in de 5e klasse B

Niet koploper Bolnes en ook niet WDS als nummer 2 op de ranglijst sleepte het kampioenschap in de 5e klasse B over de streep. Maar het was verrassend SPV’81 dat na de laatste competitieronde de kampioensvlag kon hijsen. De Polsbroekers gaven WDS met 4-2 het nakijken, dat nu via nacompetitie moet proberen de 4e klas te bereiken.

Regie van de wedstrijd

SPV’81 kwam na amper 8 minuten al aan de leiding door een doelpunt van Stijn Achterberg: 1-0. SPV’81 bepaalde daarna ook de regie van de wedstrijd en kwam in de 32e min. op 2-0. WDS-goalie Tim v.d. Heuvel loste de bal en de rebound werd een simpele prooi voor Stijn Achterberg. Op slag van rust verkleinde WDS toch nog de achterstand door een benutte strafschop van Elwin v.d. Stigchel: 2-1.

Na rust prikte Lex van Maurik in de 51e min. met een fraaie vrije schop weer voor SPV’81 raak: 3-1. Uit een scrimmage bracht Elwin v.d.Stigchel met de 3-2 de spanning weer terug. Echter in de blessuretijd viel nog de 4-2 voor SPV’81 en kon daarna het onverwachte kampioenschap uitbundig gevierd worden door de Polsbroekers.

NACOMPETITIE:

Als 1 na hoogste periodekampioen in 5B speelt WDS thuis in de 2e ronde tegen de nummer 9 uit de 4e klasse D en dat is MSV’71 (Maassluis). De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 1 juni.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun