Image for Veel schoolvoetbaltoernooien van start

Veel schoolvoetbaltoernooien van start

Foto boven: Spelmoment uit de wedstrijd Da Costaschool – Willibrord Miland 3 met de Da Costaschool in de aanval en deze wedstrijd ook met 3-0 won en tevens de finale haalde.

In heel Nederland werden afgelopen woensdagmiddag veel schoolvoetbaltoernooien georganiseerd. Ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk konden de basisscholieren uit de midden- en bovenbouw een balletje trappen met hun klasgenootjes en mede door de goede weersomstandigheden er veel plezier aan beleven.

Voor de bovenbouw (gr. 7/8) werd het gemeentelijke schoolvoetbaltoernooi van Bodegraven-Reeuwijk afgewerkt op de velden van ESTO. En de middenbouw (gr. 5/6) op de velden van Rohda’76. Op beide locaties tekende SenW voor de organisatie. Ook bij de bovenbouw werd gespeeld met zeventallen waardoor scholen met kleine groepen ook gemakkelijker teams konden inschrijven.

Finalisten bovenbouw

Bij de bovenbouw meisjes wisten de Speel- & Werkhoeve en Willibrord Miland de finale te halen. Bij de jongens bovenbouw waren dat IKC Schatrijk 2, de Da Costaschool, de Speel- & Werkhoeve en Willibrord Miland. De finales vinden plaats op 29 mei bij Rohda’76 en is tevens eindstation van het toernooi. Dit in tegenstelling van het grote KNVB-schoolvoetbaltoernooi waar gemiddeld zo’n 200.000 basisscholieren aan deelnemen en inmiddels toe is aan de districtsfinales en met de landelijke finale op woensdag 12 juni.

Het schoolvoetbal is voor de KNVB een belangrijke pijler om de voetbalsport via scholen onder de jeugd te promoten. Het KNVB-schoolvoetbaltoernooi heeft in de lange traditie die het toernooi kent vele bekende profvoetballers voortgebracht.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee