Image for Tweekamp tussen Hollandse en Friese springers sneuvelt halverwege door stormachtige wind

Tweekamp tussen Hollandse en Friese springers sneuvelt halverwege door stormachtige wind

Foto boven: Ondanks de extreme weersomstandigheden bracht Erwin Timmerarends met 21.01 m toch nog een verre sprong op het scorebord. (Archieffoto)

De jaarlijkse Tweekamp tussen de Hollandse en Friese polsstokverspringers is zaterdagmiddag halverwege afgebroken. Door de stormachtige wind waren de omstandigheden in het Friese Winsum te extreem om het evenement voort te zetten.

Forse voorsprong

Op het moment van afbreken hadden de Friese springers een forse voorsprong op hun Hollandse collega’s: 371.21 tegen 367.01 meter. Dat lag niet aan de senioren heren bij de Hollandse springers. Zij boekten zelfs een dikke winst met 145.22 m, terwijl de Friese springers met 135.54 m behoorlijk achterbleven. In de overige leeftijdscategorieën ging de winst naar de Friese springers.

Visitekaartje

Erwin Timmerarends uit Bodegraven gaf ondanks de moeilijke weersomstandigheden in z’n eerste en enige sprong met 21.01 m z’n visitekaartje af. Reinier Overbeek wist ook voor Holland nog met 20.03 m een behoorlijke afstand op het scorebord te brengen. Halverwege de 2e ronde werd de wedstrijd door de veel te harde windstoten afgebroken.

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee