Image for Tweede dagzege in Vlist voor Erwin Timmerarends

Tweede dagzege in Vlist voor Erwin Timmerarends

Foto boven: Erwin Timmerarends was in Vlist met 20.59 m. en 20,75 m. een klasse apart.

Erwin Timmerarends heeft z’n tweede dagzege van dit seizoen op zijn naam geschreven. En daar was de Bodegraafse polsstokverspringer en regerend Nederlands kampioen wel weer aan toe na een minder optreden vorige week in Jaarsveld. In Vlist was hij afgelopen zaterdag met twee sprongen ruim over de 20 meter een klasse apart. Ricardo Faaij uit Haastrecht werd met 19,55 m. op ruime afstand tweede.

● Erwin Timmerarends op weg naar 20.59 meter in z’n eerste sprong in Vlist.

Weinig tegenstand

Timmerarends had door de afwezigheid van z’n directe concurrenten Reinier Overkamp, Jaco de Goot en Rian Baas, die dit seizoen een opmerkelijke comeback viert, weinig tegenstand als het gaat om de dagprijs. Daarom moet meer gekeken worden naar de afstanden die Timmerarends in Vlist wist te overleggen. En dat waren met 20,59 m. en even later 20,75 m. prima sprongen, die aangeven dat de vorm groeiende is. De Bodegraver was er zichtbaar content mee.

Pieken op het juiste moment

Timmerarends weet als geen ander dat je moet pieken op het juiste moment. Het is nu nog finetunen van de techniek voor de verre sprongen. En daar is genoeg tijd voor, want de belangrijke titels worden met het Hollands kampioenschap (17 aug.) en Nederlands kampioenschap (31 aug.) aan het einde van het seizoen verdeeld. En die titels staan bovenaan op zijn bucketlist.

Uitslag Topklasse senioren (Vlist):

1. Erwin Timmerarends (Bodegraven)    2O,75 m
2. Ricardo Faaij (Haastrecht) 19,55
3. Sander van Vliet (Oudewater) 18,29
4. Wouter van Midden (Vlist) 18,17
5. Chris Anker (Vlist) 18,O7
6. Matthieu van Vuuren (Benschop) 17,72
7. Maik Backx (Utrecht) 17,48

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee