Image for Thomas Mouthaan leidt ESTO naar een 3-0 zege (+ interview)

Thomas Mouthaan leidt ESTO naar een 3-0 zege (+ interview)

Thomas Mouthaan werd afgelopen zaterdag de man van de wedstrijd voor ESTO. De 19-jarige rookie leidde met 3 treffers ESTO naar een 3-0 zege tegen Altior. Door de zege op de Langeraarders kan ESTO met een 7e plek op de ranglijst nog steeds naar boven blijven kijken.

Tegen de veldverhouding in

Niet ESTO maar Altior etaleerde de meeste dreiging voor de openingstreffer in de 1e helft. ESTO bleef soms met kunst en vliegwerk overeind in eigen strafschopgebied. Daarbij verloor ESTO in de 28e min. ook nog ESTO-aanvoerder en  verdediger Bas van Zoest met een blessure. Cas Peppink werd z’n vervanger. Drie minuten later opende ESTO toch tegen de veldverhouding in de score. Yannick Saeijs bereikte met een fijne voorzet van de zijkant Thomas Mouthaan die beheerst tegendraads binnenkopte: 1-0. Het was het begin van een heel succesvolle middag voor de jonge ESTO-aanvaller.

● Jesper den Besten probeert een tegenstander te ontwijken.

Breekpunt

Ook in de 2e helft kreeg ESTO in eerste instantie geen controle over de wedstrijd. Echter dat veranderde in de 57e min. door een rode kaart voor Tom van der Weyden. De Altior-aanvoerder vergreep zich op Thomas Mouthaan. Het werd min of meer door het verdwijnen van verreweg de beste voetballer bij Altior het breekpunt van de wedstrijd. ESTO kwam comfortabeler aan de bal en Altior moest aanvallend een tandje terugschakelen. In de 75e min. betaalde dat zich uit door Thomas Mouthaan, die de 2-0 op het scorebord bracht. Vijf minuten later tekende hij voor de 3-0 door goed doorzetten nadat ie eerst de bal nog leek te verspelen in zijn rush richting Altior-doel. ESTO had nadien geen moeite om de nog ruim uitgevallen zege in veilige haven te loodsen.

● Tom van der Weyden brengt Thomas Mouthaan van achteren ten val. Door deze actie moest de Altior-aanvoerder met rood er van af. Het werd het breekpunt in de wedstrijd.

INTERVIEW:

Interview Thomas Mouthaan (verslag André van Egdom)

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun