Image for Sven Dekker Nederlands kampioen speerwerpen

Sven Dekker Nederlands kampioen speerwerpen

Het Woerdense talent Sven Dekker (14 jaar) is Nederlands kampioen speerwerpen geworden. Zaterdag 15 juni behaalde hij de nationale titel bij het speerwerpen U18.

Dekker, lid van atletiekvereniging Clytoneus, behaalde de overwinning door de speer op een afstand van 59 meter en 91 centimeter te gooien. Op zijn Instagramaccount laat hij weten dat hij deze ervaring nooit zal vergeten. Het is niet de eerste keer dat Sven een bijzondere prestatie levert. In 2022 verbrak hij ook al het 35 jaar oude record U14. Sven was niet het enige lid van de Woerdense atletiekvereniging dat zaterdag in actie kwam. Twan Goudena werd vierde op de 2000 meter steeplechase en Valerie van Keulen werd vierde op 1500 meter U18. Hiermee vielen zij net buiten de prijzen. Hoogspringster Isabelle van den Aardweg werd zevende, William van Triest behaalde de achtste plek op de 3000 meter en de sprinter Noah Groen in ‘t Wout wist net geen finaleplaats te halen op twee honderdste van een seconde.

Bijdrage van Guusje van der Maat

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee