Image for Slordig ESTO vergaloppeert zich in lantaarndrager Zevenhoven

Slordig ESTO vergaloppeert zich in lantaarndrager Zevenhoven

ESTO heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Op eigen veld trokken de Bodegravers notabene tegen nummer laatst Zevenhoven met 1-2 aan kortste eind. Daarmee heeft ESTO de weg naar boven nog niet gevonden en moet het oppassen niet in de gevarenzone te worden getrokken.

De huid duur verkopen

Al na 8 minuten werd duidelijk dat Zevenhoven als hekkensluiter in de 3e Klasse A de huid duur wilde verkopen. Met een diagonale schuiver namen de gasten een 0-1 voorsprong. En moest ESTO onverwacht al snel naar een ander plan grijpen voor een succesvolle achtervolging.

Kansen genoeg

Ondanks grote kansen van Yannick Saeijs (voorlangs geschoten) en Coen de Groot (veel te slap ingeschoten) wist ESTO de achterstand voor rust niet weg te poetsen. Het mocht zelfs in de 39e min. Tom Vink op de blote knieën bedanken toen de ESTO-goalie met een puike save een doorgebroken Zevenhovenaar de 0-2 wist te ontnemen.

● ESTO-goalie Tom Vink in balbezit, nadat hij daarvoor met een puike save de 0-2 voorkwam.

Snelle gelijkmaker

Dan maar langszij komen in de 2e helft. En dat had ESTO al rap voor elkaar. In de 47e min. kreeg Coen de Groot een rebound voor de voeten om simpel in te tikken: 1-1. ESTO leek te gaan doordrukken en kreeg ook kansen voor de 2-1. In de 58e min. kopte Coen de Groot tegendraads op de paal en een minuut later vermorste Pim de Visser een uitgelezen kans. En daarbij kwam ook nog een bal net niet of wel over de Zevenhoven-doellijn.

● Coen de Groot dribbelt het Zevenhoven-strafschopgebied binnen.

In de fout

ESTO had weliswaar in het 2e bedrijf verdedigend meer vat op de counters van de gasten, maar niet in de 74e minuut. En dat had grote gevolgen. Het begon bij aanvoerder Bas van Zoest, die zijn tegenstander liet wegglippen. De weggegeven ruimte benutte Zevenhoven optimaal voor de 1-2. Wanhopig probeerde ESTO in het laatste kwartier nog een 2-2 uit het vuur te slepen. Zevenhoven liet dat niet gebeuren, ESTO achterlatend in mineur.

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun