Image for Sieb Griede judoot zich knap naar 5e plek op EK -18

Sieb Griede judoot zich knap naar 5e plek op EK -18

Foto boven: Sieb Griede judode zich op het EK -18 in Sofia naar een 5e plaats. (Archieffoto)

Een knappe prestatie van judoka Sieb Griede uit Bodegraven. Tijdens het EK -18 in Sofia judode de Bodegraver naar de 5e plek in zijn leeftijdscategorie. Griede, uitkomend voor sportschool Chikara Sport van Eric Zwaan, was samen afgelopen zaterdag met Xanne van Lijf (judoclub Amstelveen) als enigen aan Nederlandse kant doorgedrongen tot het finaleblok.

Afgelopen donderdag vlogen Sieb en zijn coach/trainer Eric Zwaan naar de hoofdstad van Bulgarije, Sofia, voor het European Judo Championships Cadets. Na vrijdag een dagje sfeer proeven en goed te zijn gewogen was het zaterdag matchday. Sieb was fit, ontspannen en had een goede focus.

Eerste partijen

Dat was ook te zien want de eerste twee partijen won hij overtuigend. In de eerste partij won hij van Matteo da Cruz uit Luxemburg en daarna van Arkadii Samoilov (de nummer 2 op de wereldranglijst!). Vervolgens moest hij het in de kwartfinale tegen een andere sterke judoka opnemen, Tomass Manfelds uit Letland. Sieb stond sterk te judoën maar kwam niet goed tot z’n eigen pakking en verloor deze partij helaas.

Herkansingspoule

Doordat Sieb al in de kwartfinale stond kwam hij na z’n verliespartij terecht in de herkansingspoule. Een 3e plaats is dan nog het hoogst haalbare. Hier wist hij te winnen van de Brit Kevin Gordon en van de zeer sterke Georgiër Giorgi Gelashvili. In beide partijen kwam Sieb eigenlijk niet in gevaar en wist beide judoka’s respectievelijk te werpen en verwurgen. Hierdoor mocht hij zich gaan opmaken voor het finaleblok om te strijden om het brons.

Finaleblok

In deze partij trof hij Gaya Sonntag uit Frankrijk. Sieb begon weer sterk, maar na de eerste goede actie van de Fransman (die hem een waza ari score opleverde) raakte Sieb geblesseerd aan z’n lies. Hierdoor kon hij niet goed meer op zijn been staan. Opgeven was geen optie, maar door de opgelopen blessure kon hij eigenlijk niet meer judoën zoals hij de hele dag al had gedaan. Hierdoor wist zijn tegenstander hem nogmaals te werpen en ging er met het brons vandoor.

We kunnen terugkijken op een zéér geslaagd eerste EK!  Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen zoals Eric Zwaan (judotrainer/coach), Zhen van Mechelen (strength & conditioning trainer), Matsuru Nederland (sponsor), Green Health Center (sponsor/locatie S&C) en Budo Promotie Bodegraven.

Bron: Chikara Sport

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee