Image for RVC’33 vloert koploper Aarlanderveen

RVC’33 vloert koploper Aarlanderveen

Zo nu en dan weet RVC’33 met wilskracht en doorzettingsvermogen de tegenstander onderuit te spelen. Laat dat nou net afgelopen zaterdag gebeuren tegen koploper Aarlanderveen. In een waar spektakelstuk op Kaagjesland zegevierde RVC’33 na een 0-1 achterstand en met een man minder alsnog met 3-2.

Eerst op achterstand

Na 11 minuten kwam RVC’33 op een 0-1 achterstand door Davey Grimmelius. Aarlanderveen behield het balbezit, terwijl RVC’33 het moest hebben van een paar snelle counters en daarmee ook gevaar creëerde door een tweetal kansen via Niels van der Meer en Mark Sluijs.

Ommekeer

Na rust beet RVC’33 zich nog vaster in de wedstrijd. En dat leidde in 50e min. tot de gelijkmaker. Niels van der Meer bereikte de meegekomen Luuk van Leeuwen, die meteen de bal voor doel bracht waar Mark Sluijs de gelijkmaker kon binnenkoppen bij de tweede paal: 1-1. Daarna zat er nog meer in het vat voor RVC’33. In de 62e ontsnapte Mathijs de Hoog aan buitenspel, omspeelde de Aarlanderveen-goalie voor de 2-1. Onverzettelijk werkte RVC’33 verder aan een stunt.

● Mathijs de Hoog aan de bal. Hij groeide met twee doelpunten uit tot man van de wedstrijd. voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

Spektakel

En die stunt kreeg in de 83e min. nog meer gestalte toen Mathijs de Hoog doorjoeg op de Aarlanderveen-goalie en hem de bal ontfutselde: 3-1. De slotfase bracht de RVC-supporters op het puntje van hun stoel. Dirk-Jan Blanken werd na een duel met rood ervan gestuurd door de scheidsrechter, die ook nog de blessuretijd liet doorlopen tot maar liefst 12 minuten. Aarlanderveen kreeg er nog wel een in (3-2), maar RVC’33 liet het verder niet komen.

● Dirk-Jan Blanken krijgt de rode kaart, waardoor RVC’33 in de slotfase nog met een man minder kwam te staan. (Foto: Letty Blanken)

Negende plek in zicht

Door het onverwachte verlies van ESTO heeft RVC’33 ineens weer beter zicht op de veilige 9e plek op de ranglijst. Nu zijn de Reeuwijk-Dorpers er nog maar 3 punten van verwijderd.

● Bron: Michael Sip (RVC’33) | Beeld: Letty Blanken

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun