Image for RVC’33 strijdend ten onder tegen Soccer Boys (+ interview)

RVC’33 strijdend ten onder tegen Soccer Boys (+ interview)

Afgelopen weekend bleef RVC’33 weer eens met lege handen staan. Tegen Soccer Boys trok de ploeg van Jack Harmsen, die nog voor een seizoen bijtekende, met 1-2 aan het kortste eind. Na 9 minuten  in de 2e helft scoorden de Bleiswijkers de winnende 1-2.

● Rens van der Werf (2) en Job Gabriëls staan elkaar in de weg om de bal te bemachtigen.

Kansen

Zowel RVC’33 als Soccer Boys hadden moeite een goede passing in de benen te krijgen. En dat leverde veelvuldig te snel balverlies op, waarmee het niveau van de wedstrijd behoorlijke inzakte. In de 6e min. produceerde RVC’33 de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Luuk van Leeuwen zag zijn inzet op de Bleiswijkse lat belanden. Vier minuten later verrichtte RVC-goalie Stefan v.d. Meer aan de andere kant een puike save op een verdekt onverwacht laag schot. Het ontbrak daarna Mathijs de Hoog aan precisie in de afwerking toen hij een kans verkwistte door het doel te hoog op te zoeken.

Van korte duur

In de 30e min. verscheen de eerste treffer op het scorebord. Job Gabriels stoomde richting SB-goalie Kevin de Kok die hem eerst nog leek te stuiten, maar door goed doorzetten bracht Gabriels RVC’33 op een 1-0 voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur, want in de 32e min. had Soccer Boys de schade alweer gerepareerd. Overigens wel door een eigen doelpunt aan RVC-kant: 1-1.

Sterker

In de 2e helft werd Soccer Boys sterker. RVC’33 kwam verdedigend meer onder druk te staan. In de 54e min. viel de 1-2. Eerst keerde Stefan v.d. Meer nog fraai de inzet, maar gaf daarbij wel een rebound weg die Mats van Ruler de kans gaf voor de 1-2. RVC’33 streed nadien nog voor de 2-2, terwijl Soccer Boys dreigend bleef voor de 3-1 en de definitieve knock-out.

Nog een seizoen erbij

Jack Harmsen als hoofdtrainer en Michael Sip als elftaleider blijven ook volgend seizoen nog verbonden aan het 1e elftal. Maar moeten dit seizoen nog wel proberen RVC’33 voor de 3e klas te behouden. De veilige 9e plek hebben de Reeuwijk-Dorpers nog wel inzicht. Echter daar zijn wel driepunters voor nodig.

INTERVIEW:

Interview trainer Jack Harmsen & Michael Sip (verslag André van Egdom)

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien

De Agenda

wo
05
jun
wo
19
jun
wo
19
jun
Woerden
do
20
jun
vr
21
jun
za
22
jun
2811 GS Reeuwijk