Image for RVC’33 pakt punt in doelpuntrijke wedstrijd bij Altior: 3-3

RVC’33 pakt punt in doelpuntrijke wedstrijd bij Altior: 3-3

Foto boven: RVC’33-doelman Stefan v.d. Meer kreeg tegen Altior 2x geel. (Archieffoto)

Het is RVC’33 niet gelukt om met een driepunter dichter bij de 9e plek te geraken. De Reeuwijk-Dorpers bleven in Langeraar steken op 3-3 na een 1-1 ruststand.

Onder druk

RVC’33 liet zich in de 1e helft achteruit drukken door Altior. Na het missen van een grote kans door Altior in de 12e min. was het in de 15e min. wel raak. Uit een corner werd bij de 2e paal de openingstreffer ingekopt door de thuisclub: 1-0. In de 27e min. was het bijna weer raak, echter de bal hobbelde nog voor langs. In de 31e min. sloeg RVC’33 terug voor de 1-1. Frank Stolwijk kopte op doel uit een hoekschop. Luuk van Leeuwen beroerde de bal ook nog voor een succesvol vervolg. Net als tegen ESTO lobde Niels van der Meer voor rust een bal over het Langeraarse doel.

Op voorsprong

In de 2e helft startte RVC’33 aanzienlijk beter. Na een afgekeurde Reeuwijkse treffer viel een minuut later in de 57e min. toch de 1-2 voor RVC’33. Mathijs de Hoog bekroonde een storende actie met een schot in de korte hoek.


Rode kaart

In de 71e min. begon een periode met bepalende momenten. Eerst viel de 2-2 uit een hoekschop. En een minuut later kreeg RVC-doelman Stefan van der Meer geel, nadat hij een Altior-speler pakte. Dat leverde Altior ook een strafschop op die benut werd voor de 3-2. Bij het juichen liet de RVC-goalie zich irriteren door de juichende doelpuntenmaker. Haakte hem vervolgens, waarop hij zijn tweede gele kaart kreeg en met rood moest vertrekken. En zo was RVC’33 in een lastige positie gemanoeuvreerd.

Echter een overtreding op Romano Giorgini bracht RVC’33 ook naar de strafschopstip en terug in de wedstrijd. Mark Sluijs schoot de elfmeter feilloos binnen: 3-3. En daar bleef het bij.

● Bron: Michael Sip

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun