Image for Rohda’76-vrijwilligers in de schijnwerpers

Rohda’76-vrijwilligers in de schijnwerpers

Foto boven: Met links Mirjam de Knikker en Mark de Vos vrijwilligers van het jaar en rechts Yvonne Koelewijn die na 30 jaar stopt met het vrijwilligerswerk.

De organisatoren van de Rohda’76-familiedag op zaterdag 22 juni hadden het weer goed voor elkaar met een programma voor elk wat wils. En deze afsluiting van het seizoen grijpt het bestuur steevast aan om opvallende vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Mirjam de Knikker

Dit keer werden er maar liefst drie noeste werkers op het schild gehesen. In de eerste plaats Mirjam de Knikker en Mark de Vos. Dit duo mag zich 365 dagen ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. Niet voor niets. Mirjam kan een imposante conduitestaat overleggen: lid van de kledingcommissie, (mede)organisator van de familiedag en regelateur van het teamweekend van JO14-1 naar België. ,,En,” voegde voorzitter Bart Lageweg nog toe: ,,Mirjam is punctueel, geordend en georganiseerd.”

Mark de Vos

De verdiensten van Mark zijn net zo indrukwekkend. Samen met Robin Lutjes nam hij het initiatief voor het overkappen en vergroten van het terras. Daarbij stak hij ook zelf de handen uit de mouwen. ,,En Mark was (mede)organisator van de onlangs gehouden sponsorloop,” somt Lageweg op. Verder regelt hij de muziek bij thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Yvonne Koelewijn

En tot slot zwaaide Rohda’76 een trouwe dienaar uit: Yvonne Koelewijn vindt het na 30 jaar vrijwilligerswerk welletjes. Wat ze allemaal heeft gedaan? Jeugdkampen organiseren, iedere maandag de kantine schoonmaken, bardiensten draaien, kantine-inkoop verzorgen, trainster van de ukkies, gastvrouw in de bestuurskamer. Te veel om op te noemen. En bij alles wat ze deed vond ze echtgenoot Cock aan haar zijde. ,,Wij waarderen alles wat je hebt gedaan en nog steeds doet. Je inzet, je warmte en je onvoorwaardelijke steun zijn van onschatbare waarde,” prees de voorzitter haar.

Bericht: Ad v.d. Herik (Rohda’76)

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee