Image for Rohda’76 speelt zich veilig

Rohda’76 speelt zich veilig

Foto boven: Mitchell van Waveren kopt uit een corner de 1-1 binnen. (Foto: Don v.d. Meer)

Met een 2-1 overwinning op Woerden speelde Rohda’76 zich definitief veilig en komt ook in de nieuwe voetbaljaargang uit in de vierde klas. Topscorer Moussa Kalisse leukte zijn 41e verjaardag op met de winnende treffer.

● De jarige Moussa Kalisse prikt de 2-1 tegen de touwen. (Foto: Don v.d. Meer)

Voorafgaand aan het streektreffen wisten beide ploegen dat alleen een overwinning telde: Rohda’76 om zich definitief te verzekeren van het vierdeklasserschap en Woerden om de nacompetitie te ontlopen.

De eerste helft sloten de twee teams doelpuntloos af. ,,Een rommelige wedstrijd, waarbij wij in de eerste helft het spel maakten,” vond trainer Arjen Linstra.

Geslepen

De openingstreffer viel in de tweede helft. Uit het niets namen de gasten de leiding: 0-1. Die schade kon de thuisclub tijdig repareren. Eerst kopte Van Waveren de gelijkmaker achter de Woerdense goalie en even later draaide Kalisse op de voor hem karakteristieke wijze weg bij zijn tegenstander om het winnende doelpunt binnen te prikken: 2-1. Het was de 21e competitietreffer van de geslepen spits. ,,Ik ben echt trots op de inzet en beleving van de jongens die zich vandaag helemaal hebben leeg geknokt. Na drie seizoenen met een versterkte degradatieregeling hebben we ons toch maar weer mooi veilig gespeeld. Van dit feit gaan we genieten en volgende week willen we het seizoen goed afsluiten,” vat Linstra het seizoen samen.

Die afsluiting vindt zaterdag 25 mei plaats met een uitbeurt bij ONA. De wedstrijd aan de Goudse Walvisstraat begint om 14.30 uur.

● Bericht: Ad v.d. Herik (Rohda’76)

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun