Image for Rohda’76 ontpopt zich als reuzendoder

Rohda’76 ontpopt zich als reuzendoder

Foto boven: Vreugde in het kamp van Rohda’76 na de 2-0 van Moussa Kalisse. (Foto Don v.d. Meer)

Een paar weken geleden onttroonde Rohda’76 koploper ONA en nu duwde het team van Arjen Linstra de huidige lijstaanvoerder Groeneweg van de troon: 2-1. Beide treffers kwamen van de voet van topscoorder Moussa Kalisse.

Een apart fenomeen, die Moussa Kalisse. Een liefhebber pur sang. Ondanks zijn 40 jaar bewijst de Bodegraver nog wekelijks zijn klasse en waarde voor Rohda’76. Tegen koploper Groeneweg prikte de oud-prof van Excelsior en FC Dordrecht zijn zeventiende en achttiende competitietreffer tegen het garen. De openingsgoal maakte hij halverwege de eerste helft en na ruim een uur spelen zette hij zijn ploeg op rozen: 2-0. Ver in blessuretijd mochten de gasten uit Zevenhuizen – getraind en gecoacht door Bodegraver Pieter van Zoest – vanaf de penaltystip nog iets terug doen na een overtreding van Rick Baelde binnen de zestien: 2-1.

● Moussa Kalisse tikt van dichtbij de 1-0 binnen. (Foto: Don van der Meer)

Rentree Stephan Wahl

Omdat Rohda’76 in de uitwedstrijd nog met 6-0 onderuit was gegaan, had trainer Arjen Linstra meer defensieve zekerheden ingebouwd. Een gepuzzel, want routinier Kenny van der Weg was met vakantie. Die vacante plaats nam Stephan Wahl in. De oud-selectiespeler van Rohda’76 en CVC Reeuwijk speelt tegenwoordig in het vierde elftal van Rohda’76, maar de linkspoot toonde aan dat hij het niveau van de vierde klasse nog makkelijk aankan. ,,Ons plan is redelijk goed uitgepakt. We hebben nauwelijks kansen weggegeven en hebben verdiend gewonnen. Om ons veilig te spelen hebben we nog tien punten nodig,” keek Linstra vooruit op het competitieslot.

Derde periode

Komende zaterdag 16 maart gaat Rohda’76 op bezoek bij Perkouw, een getergde tegenstander. De ploeg uit Berkenwoude had namelijk afgelopen zaterdag aan een punt genoeg om de tweede periodetitel in de wacht te slepen, maar verloor van Dilettant en zag Bergambacht met het toetje aan de haal gaan. De eerste wedstrijd om de derde en tevens laatste periode begint om 14.30 uur.

Bericht: Ad v.d. Herik (Rohda’76) | Beeld: Don van der Meer

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun