Image for Rohda-zaalvoetbalteam delft het onderspit in districts zaalbekerfinale

Rohda-zaalvoetbalteam delft het onderspit in districts zaalbekerfinale

Foto boven: Ilias Hadi voor Rohda’76 in de aanval tegen Bergambacht.

Bergambacht is zaalbekerkampioen geworden van district West II. In de Sporthoeve werd Rohda’76 na verlenging met 7-6 verslagen. De finale werd ontsierd door opgefokte jeugdige supporters die zich tijdens de wedstrijd misdroegen. Compliment aan het arbitrale duo o.l.v. scheidsrechter Noureddine Guergouri die zich niet lieten intimideren en de wedstrijd naar een goed einde loodsten.

● Triest dieptepunt: het gooien van een brandende rookpot op de wedstrijdvloer tot woede van de Bergambacht-spelers.

Scherp uit de startblokken

Bergambacht kwam scherp uit de startblokken en zette Rohda’76 meteen flink onder druk. Rohda’76 wist in 1e instantie daar moeilijk onder uit te voetballen. Bergambacht nam dan ook al gauw een 2-0 voorsprong. Na de 2-1 van Rafik Laaouar kwam Rohda’76 beter in de wedstrijd en kantelde de wedstrijd in de 1e helft meer in de richting van de Bodegravers. Een vrije schop van Boban Lazic bracht de 2-2 op het scorebord. En voor rust viel ook nog de 2-3 door opnieuw Rafik Laaouar.

● Rafik Laaouar wurmt zich door de Bergambacht-verdediging voor de 2-3 voor Rohda’76.

Grotere voorsprong

In de 2e helft breidde Rohda’76 de voorsprong uit. Ilias Hadi produceerde de 2-4. Rafik Laaouar maakte met de 3-5 z’n derde van de avond en Boban Lazic zelfs de 3-6.

Ommekeer

De 3-6 – met nog zo’n 12 minuten op de klok – leek een vrij veilige marge om het slotoffensief van Bergambacht weerstand te bieden, dat overigens meteen werd ontketend. Rohda’76-doelman Dejan Djuricic moest voortdurend in actie komen om tegentreffers te voorkomen. En die kwamen er toch. Het werd 4-6, 5-6 en de 6-6 viel zelfs met nog 2 minuten te spelen in de 2e helft.

Beslissende treffer

De 6-6 en nog een verlenging van 2×5 min. viel Rohda’76 rouw op het dak. In de verlenging nam Bergambacht meteen het initiatief. Rohda’76 kwam er qua kansen niet echt meer aan te pas. In de 2e verlenging ging het team van Vlatko Lazic onderuit door een doelpunt van Mohammed el Harracha: 7-6!

GEEN TOEZICHT

De finale werd ontsierd door misdragingen van opgefokte jeugdige supporters op de tribune. Zo werd uit het vak met o.a. Rohda-supporters flesjes water naar beneden gegooid. Triest dieptepunt uit dezelfde hoek was het gooien van een brandende rookpot naar de helft van Bergambacht die de sportzaal in dichte rook opvulde. Ook een meegenomen toeter kreeg door een teleurgestelde supporter z’n eindbestemming op de wedstrijdvloer.

Dit alles roept vragen op:  Waarom was er geen voldoende toezicht op de tribune om het misdragende tuig in de kraag te vatten. Bij zo’n belangrijke wedstrijd was toch meer dan een beetje publiek te verwachten. Wie is hier eigenlijk verantwoordelijk voor? Sport en Welzijn? De gemeente Bodegraven-Reeuwijk als eigenaar van de sporthal? De KNVB? Opvallend was ook dat bij beide clubs geen bestuurlijke clubvertegenwoordigers aanwezig waren. Ik heb ze in ieder geval niet gezien! Rohda’76 zou er goed aan doen om proberen te achterhalen wie de rookpot op de wedstrijdvloer heeft gegooid. Het zal je eigen supporter maar zijn! De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zit nu opgescheept met een beschadigde vloer. Wie betaalt de aangerichte schade! Na een wedstrijd die nooit zonder voldoende toezicht gespeeld had mogen worden.

● De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zit nu opgescheept met een beschadigde vloer.

● Rohda’76-voorzitter Bart Lageweg meldde de sportredactie dat hij zelf op de tribune zat en op camerabeelden van de Sporthoeve bekeken wordt wie de rookpot op de wedstrijdvloer heeft gegooid.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee