Image for Roan van der Weide pakt zilver op NK Sprint

Roan van der Weide pakt zilver op NK Sprint

Foto boven: Zilver voor Roan van der Weide op NJK sprint.

Tijdens het NK sprint zwemmen in Rotterdam afgelopen weekend pakte Roan van der Weide bij de jeugd zilver op de 50 meter schoolslag.

Roan had zich met 4 afstanden voor dit NK geplaatst. Op zondag stond zijn specialiteit, de schoolslag op het programma. In de ochtend was de voorronde van de 50 meter schoolslag. Hierbij plaatste hij zich met een tijd van 0.29.31 voor de finale. Deze tijd was voor hem een persoonlijk record. Tijdens een spannende finale in de avond wist hij zijn tijd aan te scherpen tot 0.29.00 en tikte hij als tweede aan. Deze zilveren NK-medaille betekende een mooie afsluiting van het toernooi voor de jeugdige zwemmer uit Bodegraven.

Jaargangsfinale

De jonge BZ&PC-zwemmers Lars van Bergen en Jessica Bannatyne hadden zich gekwalificeerd voor de landelijke jaargangfinale met de 24 snelste zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie.

In het 50 meter bad in Dordrecht zwom Lars in de leeftijdscategorie 2013 naar een 20e plaats op de 50 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag. Op de 100 schoolslag werd hij zelfs 18e.

Jessica (2014) was goed voor een 19e plaats op de 50 meter vlinderslag en behaalde top-10 plaatsen op de 100 meter schoolslag (10e) en de 100 meter vrije slag (9e). Beiden kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Bron: Edwin v.d. Weide | Andreas de Heij (BZ&PC)

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee