Image for Roan van der Weide pakt drie maal brons op NK

Roan van der Weide pakt drie maal brons op NK

Foto boven: Roan van der Weide pakte drie bronzen medailles tijdens het NK in Amersfoort.

Bodegraver Roan van der Weide pakte tijdens het Jeugd NK zwemmen in Amersfoort drie bronzen plakken. Donderdagmorgen 13 juni haalde hij zijn eerste podiumplek op de 100 m schoolslag.

Na het 50 meter keerpunt lag hij nog 5e, maar daarna werkte hij zich op de laatste baan naar de 3e plaats in 1:05,72. Hij veroverde daarmee ook een plek in de B-finale Senioren Open.

Op vrijdagmorgen 14 juni stond hij aan de start van de 200 m schoolslag. Opnieuw sloeg hij toe in de laatste baan en pakte met een 3e plaats z’n tweede podiumplek in 2:27,16. Ook op deze afstand plaatste hij zich voor een plek in de B-finale Senioren Open.

Als afsluiting van het toernooi stond hij zondag (16 juni) aan de start voor de 50 meter schoolslag. Na een explosieve start wist hij zich ook hierbij naar het podium te zwemmen. Zijn tijd 29,87 betekende zijn 3e bronzen NK-medaille.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee