Image for Onnodig verlies voor Rohda’76

Onnodig verlies voor Rohda’76

Foto boven: Topscoorder Moussa Kalisse prikt de 1-1 binnen. (Foto: Don van der Meer)

In de eerste wedstrijd na de winterstop ging Rohda’76 onnodig onderuit bij Woerden, een ploeg die in de gevarenzone staat: 3-1.

,,Hier baal ik enorm van. We speelden een hele goede eerste helft, maar hebben onszelf niet voldoende beloond,’’ verzuchtte trainer Arjen Linstra. De vertrekkend oefenmeester zag dat zijn ploeg in de eerste helft het betere van het spel had. Topscoorder Moussa Kalisse (foto boven) wist een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Kalisse en Mitchell van Waveren kregen zelfs uitgelezen mogelijkheden om Rohda’76 zelfs aan een voorsprong te helpen, maar die bleef uit.

Ander wedstrijdbeeld

Na een uur kantelde het wedstrijdbeeld en kreeg Woerden meer grip op het middenveld. ,,Als je niet kunt winnen, moet je er in ieder geval voor zorgen dat je niet verliest,” schatte Linstra het naderend onheil in. Naar zijn smaak nam Rohda’76 te veel risico’s om de 1-2 te forceren. Die opportune speelwijze brak de blauwwitten uiteindelijk op. Vlak voor tijd maakte Woerden handig gebruik van de geboden ruimte en prikte de 2-1 op het scorebord. Even later was het pleit beslecht en liep de thuisclub zelfs uit naar 3-1, tevens de eindstand.

Komende zaterdag 3 februari ontvangt Rohda’76 thuis het Zegveldse Siveo’60, een ploeg in vorm. Om niet in degradatieproblemen te geraken, doet Rohda’76 er verstandig aan de punten op De Broekvelden te houden. De aftrap is 14.30 uur.

● Bericht: Ad v.d. Herik (Rohda’76) | Beeld: Don van der Meer

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun