Image for Nacompetitie ontlopen weer moeilijker voor RVC’33

Nacompetitie ontlopen weer moeilijker voor RVC’33

Foto boven: RVC-verdediger Zanzibar Booy rost de bal weg.

RVC’33 dolf afgelopen zaterdag het onderspit tegen directe concurrent DoCoS. De 1-2 nederlaag heeft vervelende gevolgen voor de Reeuwijk-Dorpers. Uitzicht om nacompetitie te ontlopen is aanzienlijk verkleind en raakten bovendien de 10e plek kwijt. Een plek die in de nacompetitie een gunstige positie oplevert met een thuiswedstrijd en een ronde minder.

● Niels van der Meer probeert twee tegenstanders te ontwijken. Hij bracht met de 1-2 nog even hoop voor RVC’33 voor een beter resultaat.

Goed begin

Voor RVC’33 was de wedstrijd tegen DoCoS nog een kans pakken nacompetitie te ontlopen. RVC’33 kletste er dan ook meteen boven op. DoCoS wist daar meteen niet een antwoord op te vinden. De kansen in die fase waren voor RVC’33. Zo kopte Jona van Egmond in de 12e min. maar net naast en was er ook een goeie kans voor Niels van der Meer. Na zo’n 25 minuten kwam DoCoS beter in de wedstrijd en overleefde RVC’33 maar net een scrimmage in eigen strafschopgebied. Een goeie redding van de RVC-goalie Stefan van der Meer in de 44e min. was nodig om DoCoS opnieuw van een voorsprong af te houden.

● Mark Sluijs stoomt over het middenveld.

Minder uit de startblokken

In de 2e helft kwam RVC’33 veel minder uit de startblokken. DoCoS kreeg qua balbezit meer de regie van de wedstrijd in handen. RVC’33 kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas. De terugval kreeg gevolgen in de 68e minuut. Martijn Guyt ontsnapte door de RVC-defensie. Omzeilde de uitgelopen Stefan van der Meer voor de Leidse openingstreffer: 0-1.

Cruciale foute beslissing

In de 75e minuut viel de 0-2 die scheidsrechter Van der Laan nooit had mogen toekennen. De leidsman die vaak veel te ver van de spelsituaties bleef, kende DoCoS een doelpunt toe terwijl hij zelf niet heeft kunnen waarnemen of de bal wel of niet de doellijn had gepasseerd. Vanuit zijn positie halverwege de helft van RVC’33 was dat onmogelijk.

Nog spannend

De onterechte 0-2 leek de genadeklap voor RVC’33. Echter in de 82e min. richtte het zich toch nog even op, toen Niels van der Meer met een schot vanaf de zijkant via de binnenkant van de paal de bovenhoek vond: 1-2. Het gaf RVC’33 ineens weer een boost om de Leidenaren in de slotfase nog de stuipen op het lijf te jagen. Ondanks een tweetal kansen van Rens Mathot leverde dat niet de gelijkmaker op.

● Voor de wedstrijd trok scheidsrechter Van der Laan al de aandacht, toen hij wittere lijnen wenste. Dus kwam Joop Droog ook nog in actie met z’n lijnentrekker.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun