Image for Kraker ESTO-Koudekerk eindigt in puntendeling

Kraker ESTO-Koudekerk eindigt in puntendeling

Foto boven: Coen de Groot (ESTO) hangt in de lucht voor nog een doelkans. (Foto: De Sportfotograaf)

Het was zaterdag niet heel warm en veel toeschouwers vonden de drinkpauzes tijdens de wedstrijd wellicht wat overdreven. Maar na ruim 90 minuten lagen, met uitzondering van de keepers, alle spelers uitgeblust van vermoeidheid ruggelings op het kunstgrasveld.

De scheidsrechter, die overigens lekker liet voetballen, had het dus goed gezien. Ook was dit het gevolg van veel inzet door beide ploegen. De einduitslag deed recht aan het wedstrijdverloop waarin over het gehele spelbeeld gezien ESTO het beste voetbal op de mat legde.

● Thomas Mouthaan juicht nadat hij voor ESTO heeft gescoord. (Foto: De Sportfotograaf)

Doelpunt uit het niets

Koudekerk, de nummer 1 op de ranglijst, startte heel nerveus aan de wedstrijd en was slordig in de balbehandeling. Nummer 4 ESTO domineerde maar kwam niet tot een uitgespeelde doelpoging. Ook onder spanning had de solide Koudekerkse verdediging haar zaakjes goed op orde. In de 17e min. maakte Koudekerk, volledig tegen de verhouding in, uit het niets een doelpunt. Dat doelpunt kwam door een geplaatst schot vanaf ongeveer 30 meter in de verre hoek onhoudbaar voor ESTO-keeper Tom Vink. De 1-0 voorsprong gaf de Koudekerkers lucht en ze konden daarna gelijk opstomen met ESTO tot aan de rust.

ESTO knokt zich terug

Na de aftrap van het 2e bedrijf waren beide ploegen voorzichtig beducht op een doelpunt waarmee de wedstrijd beslist zou kunnen worden. ESTO behield het licht veldoverwicht. De ploeg kwam echter niet tot scoren ondanks trainer Koos van Zoest besloot achterin één-op-één te staan en Thomas Mouthaan als spits in te brengen. In de 70e min. kreeg Tom Vink de bal in een scrimmage niet klemvast en werd door Koudekerk de 0- 2 binnengetikt. Daarna knokte ESTO zich terug en bracht Thomas Mouthaan uiteindelijk met twee gave doelpunten een dik verdiend punt. Uit een prima voorzet van Koen de Groot kopte hij in de 77e min. de 1-2 binnen. Enkele minuten later deed hij hetzelfde uit een voorzet van Pim de Visser en kwam ESTO langszij. Er ontstond nog een heftig kwartiertje met veel schoten op het Koudekerkse doel. Hun verdediging hield met moeite stand. ESTO mocht in de 82e min. de lat nog dankbaar zijn. Uiteindelijk bleef het 2-2 en werden de punten gedeeld.

● Bericht: Han Koevoets (ESTO) | Beeld: de sportfotogaaf

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun