Image for Kampioenschap 1e Divisie nu heel dichtbij voor BZ&PC-heren

Kampioenschap 1e Divisie nu heel dichtbij voor BZ&PC-heren

Foto boven: Luca Groenendijk haalt uit voor één van zijn doelpunten.

Het BZ&PC-herenteam was zaterdagavond ook Aqua-Novio’94 met 17-11 de baas. Het nam daarmee de voorlaatste horde voordat het zaterdag 20 april uit tegen HZC De Robben een definitieve klap kan geven op het kampioenschap van de 1e Divisie en promotie naar de Eredivisie, het hoogste niveau in waterpololand.

Al ruim op voorsprong

In de 1e periode zette BZ&PC de Nijmegenaren al op ruime achterstand: 6-2. En die voorsprong wist BZ&PC ook in de 2e periode goed vast te houden: 9-4. Ook in de 3e periode bleef BZ&PC de wedstrijd controleren. Aqua-Novio kwam geen steek dichterbij en stuitte vooral op het uitstekende keeperswerk van Niels Zwijnenburg. Onbedreigd speelde BZ&PC de 4e periode uit waarbij Rob Peek met een laatste treffer de eindstand op 17-11 bepaalde. Joey Schellingerhout was de productiefste BZ&PC’er met 6 treffers.

● Henk Suur probeert een doelpoging te onderscheppen. Achter hem keeper Niels Zwijnenburg die weer goed keeperswerk verrichtte.

Kampioenswedstrijd

Zaterdagavond 20 april speelt het BZ&PC-herenteam de kampioenswedstrijd tegen HZC De Robben dat inmiddels gedegradeerd is en geen enkele wedstrijd wist te winnen. De wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Lieberg in Hilversum. Aanvang 20.00 uur.

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien

De Agenda

wo
05
jun
wo
19
jun
wo
19
jun
Woerden
do
20
jun
vr
21
jun
za
22
jun
2811 GS Reeuwijk