Image for Judoka Sieb Griede pakt zilver op NK Judo

Judoka Sieb Griede pakt zilver op NK Judo

Sieb Griede is zaterdag 17 februari als tweede geëindigd op het NK Judo tot 18 jaar in Den Haag. Het werd een zinderende finalepartij. De 15-jarige Sieb Griede startte dominant en zette zijn tegenstander Bram Nederbracht van topjudo Kenamju op twee straffen achterstand.

Helaas werd de partij in de allerlaatste seconde van de reguliere wedstrijdtijd beslist in het voordeel van Nederbracht, waardoor Sieb op een tweede plek eindigde en daarmee de zilveren medaille pakte.

● V.l.n.r.: Zhen van Mechelen, Sieb Griede en Eric Zwaan.

Europa Cadet Cups

Met deze prestatie is de kans groot dat Sieb wederom voor komend jaar door Judobond Nederland geselecteerd wordt om deel te nemen aan de European Cadet Cups. Dat wordt komende week bekend gemaakt.

Geen podium

Bianca Kamal Ghatias kwam uit bij de dames tot 18 jaar. Na zes pittige wedstrijden waarvan één tot in een golden score, verloor zij helaas haar wedstrijd om de bronzen medaille omdat ze moest aftikken in een armklem. Judocoach- en trainer Eric Zwaan en Strength & mobility- en judotrainer Zhen van Mechelen zijn trots op de resultaten van beide judoka’s. 

● Bericht: Chikara Sport

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun