Image for Jeugdwaterpoloërs en wedstrijdzwemmers komen aan hun trekken in zwembad De Kuil

Jeugdwaterpoloërs en wedstrijdzwemmers komen aan hun trekken in zwembad De Kuil

Foto boven: Start van een van de vele series korte baan in zwembad De Kuil.

Onder zomerse weersomstandigheden kwamen afgelopen weekend jeugdwaterpoloërs en wedstrijdzwemmers volop aan hun trekken tijdens De Knikker Kuil-Cup en de sprintwedstrijden. Beide evenementen in zwembad De Kuil in Bodegraven vormden zaterdag en zondag voor BZ&PC de afsluiting van het seizoen.

Kuil-Cup

De Kuil-Cup werd zaterdag voor de 6e keer georganiseerd. Het jeugd waterpolotoernooi mag inmiddels gerekend worden tot het grootste in West-Europa. Het toernooi speelde zich af in het binnen- en buitenbad, waardoor 5 speelvelden gerealiseerd konden worden. De allerjongsten speelden hun poulewedstrijden in het binnenbad met een iets hogere watertemperatuur vergeleken met het buitenbad. Maar ook buiten was het goed vertoeven met volop zon en een aangename zomerse temperatuur.

● Aan doelpunten geen gebrek tijdens het jeugd waterpolotoernooi. Ook deze kans werd benut voor een treffer.

Samenwerking

Om zo’n groots toernooi te kunnen organiseren is uiteraard samenwerking nodig met Optisport, de beheerder van zwembad De Kuil. De BZ&PC-organisatie roemt ook hun medewerking om een heel weekend in het zomerseizoen ter beschikking te stellen. Met de inzet van ruim 80 vrijwilligers beleefden zo’n 800 kinderen met hun begeleiding en vele ouders een heel fijn waterpolofestijn.

Sprintwedstrijden

De sprintwedstrijden (2e editie) vormden zondag het slot van een zeer geslaagd weekend in De Kuil. Voor de zwemwedstrijden kwamen ruim 200 kinderen in actie op verschillende zwemslagen en afstanden korte baan. Bovendien werd er nog een incourante 300 m wisselslag gezwommen. En passant wist de 7-jarige Quin van Bergen ook nog een clubrecord te zwemmen dat ooit op naam stond van nu waterpoloër Rob Peek uit BZ&PC 1, dat in april nog promoveerde naar de eredivisie.

● Start van een van de vele series korte baan in zwembad De Kuil.

De bommetjes competitie voor wie de grootste en meest spectaculaire sprong wist te maken, was een schoot in de roos als pauzenummer naast de vele series zwemmen.

● Veel belangstelling voor de bommetjes competitie.

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee