Image for ESTO wint met 3-0 in boeiend duel

ESTO wint met 3-0 in boeiend duel

Anders dan de uitslag doet vermoeden was tegenstander BSC’68 uit Benthuizen absoluut niet de onderliggende partij in deze boeiende wedstrijd. Beide ploegen voetbalden met veel inzet en gewoon goed. BSC’68 was echter anders dan ESTO niet effectief voor het doel. Daar had sterk Bodegraafs verdedigingswerk alles mee te maken.

Een ESTO-kwartiertje

Direct vanaf de start liet ESTO zien dat het een uitstekend team heeft. Snel en met goed voetbal werd de BSC’68-verdediging uit elkaar gespeeld. In de achtste minuut ging de bal naar de vrijstaande Yannick Saeijs die het leer vanaf ongeveer 20 meter onberispelijk in de verre hoek krulde voor de 1-0. Vier minuten later kwam een afvallende bal voor de voeten van de eveneens vrijstaande Coen de Groot. Met een zuiver geplaatste schuiver liet hij de lange Benthuizer doelman kansloos en stond het 2-0.

Geen aansluiter tot de rust

Met goed voetbal ging BSC’68 op zoek naar de aansluiter en hun tempo ging behoorlijk omhoog. ESTO zakte in maar hield achterdeur dicht en beide ploegen maakten er met veel inzet een aantrekkelijke wedstrijd van. Kort voor rust kon keeper Thijs Vink degelijk de bal van een BSC-voet plukken. Daarna was er een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en keek toen naar assistent-scheidsrechter Marcel Dijkzeul. Die stond met de vlag omhoog en na kort overleg werd zonder strafschop verder gespeeld.

Een beetje revanche

Na de rust bleef het een hartstikke leuke wedstrijd. BSC’68 was veel op de helft van ESTO maar kon nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Vermoeidheid nam toe en ze hielden steeds minder mensen achter. Met een snelle counter over links haalde Coen de Groot de achterlijn voor een trekbal naar de vrijstaande Tom Beijeman die in de 76e minuut de 3-0 aantekende. Daarmee revancheerde hij de 3-0 nederlaag in Benthuizen begin dit seizoen.

Volgende week komt Altior naar de Kievitsheuvel. Zij staan direct onder ESTO. Een overwinning is belangrijk om de ingeslagen weg naar boven te continueren. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

● Bericht: André van Egdom | Han Koevoets (ESTO) | Beeld: De Sportfotograaf

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun