Image for ESTO maatje te groot voor TAVV

ESTO maatje te groot voor TAVV

Foto boven: Cas Peppink voor ESTO in balbezit.

De krappe 0-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen TAVV laat nauwelijks het verschil zien tussen beide ploegen op de kunstgrasmat in Ter Aar. Met uitzondering van de eerste 15 minuten domineerde ESTO met verzorgd- en goed voetbal. Vooral op het middenveld werden veel duels gewonnen en daarna goed opgebouwd waarbij Cas Peppink samen met Tom Beijeman een uitstekende hoofdrol speelden.

● Thomas Mouthaan kopt de bal. Hij maakte de enige treffer in de wedstrijd.

Redding als keerpunt

TAVV ging sterk aanvallend uit de startblokken. Met goed combinatievoetbal werd opgebouwd richting het doel van Tom Vink. In de veertiende minuut moest hij zorgen voor een “Flekkenreflex” om met de vingertoppen een doelpunt te voorkomen. Daarna vond ESTO het welletjes, ging feller de duels aan en meer naar voren voetballen. De TAVV zakte terug en verloor volledig het middenveld. Hun spitsen werden niet meer bereikt of makkelijk door Pim van Zoest en zijn mannen uitgeschakeld. Tot de rust had Jesper den Besten nog de grootste kans op een openingstreffer. Zijn schot uit vrijstaande positie vloog recht op de keeper af.

● ESTO-goalie Tom Vink heeft de bal te pakken.

Spanning in de laatste seconden

Direct na de aftrap voor de tweede helft zette ESTO er nog een tandje bij en werd het druk in het Ter Aarse-strafschopgebied. Aan de rechterflank knokte Coen de Groot zich in de 51e minuut naar de achterlijn. Op maat leverde hij de voorzet die door Thomas Mouthaan werd binnengekopt voor de 0-1. Ondanks een groot veldoverwicht lukte het ESTO niet de voorsprong verder uit te bouwen. De paal stond halverwege de tweede helft in de weg en een vlammend schot van Coen de Groot werd ternauwernood met een snoekduik gekeerd door de keeper van TAVV. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde TAVV in een alles-of-niets poging alsnog een punt uit de strijd te slepen. Dat resulteerde diep in blessuretijd in vier corners op rij en was er soms kunst- en vliegwerk nodig een tegendoelpunt te voorkomen. Met de verdiende 1-0 overwinning en drie punten en stijging op de ranglijst keerde ESTO opgetogen terug naar Bodegraven.

Over twee weken speelt ESTO thuis tegen RKDES. Zij staan op de derde plaats, slechts twee punten boven ESTO. Met de inzet en het spel van afgelopen zaterdag moet het kunnen om weer een plaatsje op te schuiven.

● Bericht: Han Koevoets (ESTO) | Beeld: De Sportfotogaaf

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun