Image for Erwin Timmerarends verkozen tot ‘Springer van het Jaar’

Erwin Timmerarends verkozen tot ‘Springer van het Jaar’

Foto boven: Erwin Timmerarends werd afgelopen zaterdag gehuldigd als ‘Springer van het Jaar’.

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Polsstok Bond Holland (PBH) in sportcafé De Vaart in Linschoten is Erwin Timmerarends verkozen tot ‘Springer van her Jaar’. De Bodegraver was in 2023 verreweg de succesvolste polsstokverspringer.

Veel gewonnen

Hij won meer dan de helft van zijn wedstrijden. Vanaf begin juli tot half augustus zelfs 7 op een rij met gemiddeld ruim 21 m. Maar bij het Hollands kampioenschap kwam hij in een bloedstollende finale precies 1 centimeter tekort! Wel had hij al een nieuw p.r. op zak en zijn beste klassement ooit. Maar de echte hoofdprijs was de nationale titel. Dat hij kan presteren onder druk kwam toen erg goed uit. Hij plaatste zich pas in zijn 3e sprong voor de finale. In de finale ging hij in zijn laatste finalesprong al zijn concurrenten voorbij en werd hij voor de eerste keer Nederlands kampioen bij de senioren.

Naast Springer van het Jaar werd Timmerarends ook winnaar van het ABZ De Samenwerking klassement.

Start seizoen

Het seizoen voor de Hollandse polsstokverspringers begint voor de 1e klas zaterdagavond 11 mei in Kockengen. De belangrijkste kampioenschappen vinden plaats met op zaterdag 17 augustus het Hollands kampioenschap in Vlist en op zaterdag 31 augustus het Nederlands kanmpioenschap in Polsbroekerdam. De Tweekamp de teamwedstrijd tussen de Hollandse en Friese springers is gepland op zaterdag 6 juli in het Friese Winsum.

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun