Image for Donkere wolken trekken over Spirit na nederlaag bij Alexandria’66

Donkere wolken trekken over Spirit na nederlaag bij Alexandria’66

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Na de 1-0 nederlaag van zaterdag op bezoek bij Alexandria’66 trokken letterlijk en figuurlijk donkere wolken over het Sportpark Oosterflank.

Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het nu wel heel erg moeilijk voor Spirit om de loterij van de nacompetitie te ontlopen. Zeker gezien het programma dat Spirit nog heeft af te leggen: VVGZ (de nummer vier uit de competitie), Oranje Wit (nummer twee) en De Alblas (zevende).

Alexandria’66 startte sterker dan Spirit. Het creëerde grotere kansen waarbij Sean Luthart een aantal keren alert moest handelen. De thuisploeg kwam uiteindelijk op voorsprong vanaf 11 meter: 1-0. In de slotfase herpakte Spirit zich enigszins en kregen Ruben Slooff en Ruben de Vries serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker.

Tweede helft
In de tweede helft nam Spirit meer het initiatief. De Ouderkerkers kregen diverse kansen om naast de thuisclub op het scorebord te komen. Niels de Vries, Ruben Slooff en Daniel van der Zwan kregen de bal niet tussen de Rotterdamse palen.

De thuisploeg, dat zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde en zich bij winst mogelijk veilig kon stellen, loerde met uitbraken op hun tweede treffer. Maar de Spirit doelman en de lat voorkwamen groter leed voor de Ouderkerkse ploeg.

In de slotfase werd het voor Spirit alles of niets. Met opportunistisch spel probeerde het er alles aan te doen om in ieder geval niet te verliezen. Maar op één of andere manier wilde de bal er maar niet in. Met name Ruben Slooff kreeg een aantal opgelegde kansen. In het drukke strafschopgebied stond hij opeens oog in oog met de Rotterdamse doelman, maar zijn inzet ging net naast het doel. In de slotfase dacht hij eindelijk te scoren, maar met een geweldige redding hield de doelman van Alexandria’66 zijn doel schoon.

Ranglijst
Spirit heeft niet kunnen profiteren van de nederlagen van de concurrenten. Het had wéér hele goede zaken kunnen doen in de ranglijst van de tweede klasse F. Pelikaan verloor bij Oranje Wit (4-1), Rijsoord verloor bij VVGZ (3-1), cvv Zwervers verloor op eigen veld van EBOH (2-3) en De Alblas verloor van Spartaan’20 (0-4).

Met deze uitslagen heeft Alexandria’66 zich veilig gespeeld en is er voor Spirit onderin niets veranderd. Het blijft elfde met drie punten achterstand op cvv Zwervers. Spirit heeft nog wel een wedstrijd meer te spelen dan de ploeg uit Capelle a/d IJssel. Volgende week speelt cvv Zwervers niet, zo ook Rijsoord. De degradatieplaatsen kunnen (!!) dan heel dicht bij elkaar komen te staan.

Om die laatste strohalm te pakken zal er aankomend weekend in Ouderkerk gewonnen moeten worden van VVGZ. De ploeg uit Zwijndrecht heeft echter nog de punten ook hard nodig. De huidige vierde plaats van VVGZ geeft hoogstwaarschijnlijk een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. EBOH hijgt met één verliespunt minder in de nek van de Zwijndrechters.

Door Eric de Vendt
Foto: René  Bitter

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek