Image for Danny Binnendijk weer snelste tijdens Snertloop en € 7850 voor goede doel

Danny Binnendijk weer snelste tijdens Snertloop en € 7850 voor goede doel

Foto boven: Start van de 4,2 km. Dirk-Jan Blanken (596), Danny Binnendijk (330) en Roel Weerheim (477) pakken al de koppositie. (Foto: Letty Blanken)

Danny Binnendijk was weer de snelste tijdens de Snertloop van RVC’33. De Bodegraver bleef met 13.15 ruim binnen het kwartier. Daarmee was hij ook veel sneller dan vorig jaar (14.51) over het rondje ‘Baars’, zoals de 4,2 km ook wel wprdt genoemd. Bij de vrouwen was Julia Oudijk-Fiedler de snelste in 18.15. Het goede doel gekoppeld aan de Snertloop bracht maar liefst € 7850 op voor de Prinses Maxima Centrum Foundation.

Sportief

Voor de Snertloop kwamen 189 lopers (wandelaars niet meegerekend) aan de start. Eerst liep de jeugd t/m 10 jaar de traditionele rondje(s) om het hoofdveld. Ook werd er weer volop gewandeld. Om 3 uur werd het startschot gegeven voor het hoofdnummer de 4,2 km. Daarin ging Danny Binnendijk bij de mannen als grote favoriet van start. Hij finishte dan ook ver voor het deelnemersveld uit in 13.15. Dirk-Jan Blanken (RVC’33) volgde als 2e ruim 1 minuut later in 14.59. Peter Rijnbeek van RVC’33 kwam als 3e in 15.27 over de eindstreep.

● Danny Binnendijk stormt op de finish af. Hij was veruit de snelste op de 4,2 km.

Julia Oudijk-Fiedler ging in 18.15 rond de 28e plaats over de eindstreep maar was daarmee wel de snelste vrouw. Marleen Vroegop werd met 18.28 2e.

Fraaie opbrengst

Naast het sportieve gedeelte draait het bij de organisatie van de snertloop vooral om de opbrengst voor het goede doel. Dit keer werd voor de Prinses Maxima Centrum Foundation het prachtige bedrag van € 7850 ingezameld.

Dit goede doel werd aangedragen door de familie van Tess en haar ouders Nathalie en Wouter, beiden RVC’33-lid. In september 2022 werd bij de toen 2-jarige Tess een vorm van kinderkanker geconstateerd. Na een operatie en meerdere chemotherapieën is Tess sinds 11 december klaar met haar behandeling.  Deze zware periode is het gezin door gekomen met steun van vrienden, familie en kennissen maar ook door het “Quality of life” programma van het Prinses Maxima Centrum. Daar hebben ze zelf de waarde van de Foundation ervaren.

● Voor de Prinses Maxima Centrum Foundation werd € 7850 ingezameld. (Foto: Letty Blanken)

Voor mensen die er niet bij waren en nog willen doneren dan kan dat via: https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/rvc-33-snert

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun