Image for BZ&PC-heren weer dichter bij kampioenschap 1e Divisie

BZ&PC-heren weer dichter bij kampioenschap 1e Divisie

Foto boven: Nog twee wedstrijden te gaan voor BZ&PC om de koppositie vast te houden.

Het BZ&PC-herenteam deed vorige week goeie zaken. Donderdag jl. werd SWOL 1894 met 12-20 verslagen en de zaterdag daarop werd ook Katwijk met 8-10 aan de zegekar gebonden.

Tegen SWOL 1894 wist BZ&PC al vanaf de 2e periode de wedstrijd naar zich toe te trekken en was er daarna weinig sprake van spanning. Dat was wel anders tegen Katwijk. Na de eerste twee perioden had BZ&PC het verschil nog niet gemaakt: 5-5.

Op achterstand

In de 3e periode keek BZ&PC zelfs nog tegen een 7-5 achterstand. Maar daarna begon een succesvolle inhaalrace door treffers van Joey Schellingerhout (2x), Stefan Sterk en Rob Peek: 7-9. De 4e periode werd afgesloten met 8-10 met nog een treffer van Rob Peek.

Nog 2 te gaan

BZ&PC heeft nog twee wedstrijden voor de boeg. A.s. zaterdag in De Kuil tegen Aqua-Novio’94 (19.25 u.). Zaterdag 20 april dan nog de uitwedstrijd in Hilversum tegen HZC de Robben. BZ&PC verdedigt een voorsprong van 3 punten op De Linge/PCG.

BZ&PC-dames vast op 2e plaats

De BZ&PC-dames hebben zich verzekerd van de 2e plaats in de 2e Divisie. Met ook nog twee wedstrijden te gaan is koploper Zwemvereniging Utrecht niet meer te achterhalen. Afgelopen zaterdag werd nipt gewonnen van het 4e team van ZVL 1886. Na twee periodes koesterde BZ&PC een 2-4 voorsprong. In de 3e periode kwam ZVL langszij: 4-4. In de 4e periode besliste bij 5-5 Kaylee Schellingerhout met een treffer de wedstrijd: 5-6.

 Beeld: Archieffoto | Bron: KNZB-app

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun