Image for BZ&PC-heren geven VZC geen kans

BZ&PC-heren geven VZC geen kans

Foto boven: BZ&PC in de aanval tegen VZC met Rob Peek (12) in balbezit.

De energie spatte er van af bij de waterpoloërs van BZ&PC tegen VZC. En dat is niet vreemd nu de ploeg van Herman van Tongerloo de eredivisie kan ruiken. VZC kreeg geen schijn van kans tegen het gedreven spelende BZ&PC: 16-8.

Eerst nog gelijk op

In de 1e en 2e periode hielden BZ&PC en VZC elkaar nagenoeg in evenwicht. Na de 2-1 voorsprong in de 1e periode en de 5-4 in de 2e periode, liep BZ&PC weg van de gasten.

Te sterk

Scherp verdedigen met in de hoofdrol BZ&PC-keeper Niels Zwijnenburg en loepzuiver schieten bracht BZ&PC de tegenstander al snel op een onoverkomelijke achterstand in de 3e periode: 10-6. In de 4e periode raasde BZ&PC verder over de Veenendalers: 16-8. Luke Rijnbeek was met 5 treffers de succesvolste doelpuntenmaker bij BZ&PC.

● Luca Groenendijk (5) leidt een aanval in voor BZ&PC.

Doelpunten BZ&PC: Luke Rijnbeek 5x, Stefan Sterk 4x, Joey Schellingerhout 3x, Henk Suur 2x, Luca Groenendijk 2x.

Koppositie

Donderdag 4 april kan BZ&PC de koppositie in de 1e Divisie A overnemen van De Linge/PCG. Dan wordt er in Zwolle ingehaald tegen SWOL 1894 (aanvang 20.45 u.). Bij winst of gelijkspel heeft BZ&PC de koppositie te pakken. Daarna volgen nog 3 competitiewedstrijden om zonder averij door te komen. Lukt dat, dan promoveren de Bodegravers als kampioen rechtstreeks naar de eredivisie, het hoogste waterpoloniveau in Nederland.

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien

De Agenda

wo
05
jun
wo
19
jun
wo
19
jun
Woerden
do
20
jun
vr
21
jun
za
22
jun
2811 GS Reeuwijk