Image for Bibber koud en guur tijdens Open Water evenement

Bibber koud en guur tijdens Open Water evenement

Foto boven: In de Sluis in Bodegraven speelde zich het beach polo af.

Met een watertemperatuur van nog geen 18 graden was het bibberen voor de deelnemende zwemmers tijdens het 19e Open Water evenement in de Oude Rijn. Het noodzaakte de organisatie zelfs de 5 km vrije slag vanuit Nieuwerbrug in te korten tot 3 km met de start vanaf de Wierickerschans.

● Zwemmers aan de start voor hun onderdeel bij de Wierickerschans.

Na het startsignaal van Burgemeester Michiel Grauss vertrok een klein wedstrijdveld richting Sluis in Bodegraven. Hessel Robert van het Y pakte gelijk de kop die hij ook niet meer afstond. Robert noteerde 35:25.88. Hij trok wel Tenzin Tieman mee in z’n kielzog die uiteindelijk op afstand als 2e eindigde. Bij de vrouwen was Jenny Schouten van PSV de snelste in 39:00.28 en bleef zelfs veel mannelijke zwemmers voor. Renske Dutilh van het Y tikte als 2e aan.

Op de 2500 m schoolslag was Nicko Kamphuis bij de mannen een klasse apart in 37:59.11. Op geringe afstand werd Yuri van Omme tweede.

Beach polo

In de Sluis speelde zich het beach polo af, waar BZ&PC zelfs met een zestal teams aan deel nam. Beach polo is een nieuwe vorm binnen het gebruikelijke waterpolo. De wedstrijd speelt zich af in een klein opgeblazen wedstrijdveld met 4 tegen 4. Attractief vanwege de snelle omschakelingen in de wedstrijd en vele doelpunten in korte tijd.

● Ook burgemeester Michiel Grauss (midden) kwam even kijken naar het beach polo.

Door het gure buienweer was het voor het publiek geen pretje om lang te blijven kijken en ook voor de waterpoloërs zelf was het afzien. Echter beach polo is voor nog komende Open Water evenementen wellicht een blijvertje om verder te promoten.

Opvallend

Op de kortere afstanden was er opvallend geen BZ&PC-deelname, maar kwam deze van buitenaf. Vooral bij de minioren was de deelname zeer beperkt.

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee