Image for 10 medailles op het NK Ju Jitsu

10 medailles op het NK Ju Jitsu

Op het NK Ju Jitsu in Dordrecht won Kintaiko uit Woerden vijf keer een gouden, vier keer een zilveren en een keer een bronzen plak. Met deze prestaties is het Kintaiko team uit Woerden het derde team van Nederland. Met 12 sporters in 14 categorieën werd het voor het Kintaiko team een zeer succesvolle editie.

Ju Jitsu is een combinatie van judo-, aikido- en karatetechnieken. Deze Japanse zelfverdedigingskunst beoefenen ze een tegen een of in duo-vorm.

Duo System

In de ochtend was het kampioenschap voor het Duo System. In de klasse U16 mix werden Danique Kuus en Dobromir kampioen. Via een spannende voorronde plaatste ze zich als tweede voor de finale. Deze werd op een punt verschil gewonnen. Ook Chelsey van Dam en Senna Groeneveld werden kampioen in de mixed klasse tot U18 jaar. Vooral Chelsey was in vorm en liet in de finale goed haar oefeningen zien en wist tot twee keer toe een aanvalsfout weg te werken.

Ook Timo en Joelle Kuus lieten zien dat zij op dit moment het sterkste mixed koppel van Nederland zijn. Met een prima reeks werden zij kampioen in de U21.

Fighting System

Bij het Fighting System gaan ze een op een de strijd aan. Bij U14 en U16 waren Chelsey, Kai, Dobromir, Roman en Surani mee. Dobromir moest een enorme strijd leveren in zijn klasse en werd derde. Chelsey en Roman haalden zilver omdat zij een partij verloren. Kai en Surani werden ongeslagen kampioen van Nederland.

Bij de U18 en U21 werden er sterke poules gedraaid. Timo en Senna deden wat ze moesten doen, allebei niet helemaal fit, en toch een prima zilveren plak meenemen. Vasilije raakte helaas geblesseerd tijdens zijn strijdvolle tweede partij.

Maaike Proost werd zeer verdiend Nederlands kampioen in de U18 tot 70kg. Chelsey werd Nederlands Kampioen in laatste jaar U16 in de klasse tot 57kg in de klasse U21.

Zilver voor de jongens, Goud voor de meiden.

Video

Meer video’s

Weerbericht

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien