De RTW studio

De voormalige studio

Jarenlang verzorgde RTW de uitzendingen vanaf de Tollenslaan in Waddinxveen. Alhoewel het gebouw gedateerd was en eigenlijk al vele jaren een grondige renovatie nodig had, was het een gezellige studio met een typische jaren 80 inrichting: een aparte ruimte voor de techniek en een aparte ruimte voor de presentatie. Ook was er een fijne bar waar het vaak wel heel gezellig werd. Ooit heeft een gast wel eens geroepen: “Die studio van RTW is net een kantine met een antenne er op.” Uiteraard was die opmerking bedoeld met een kwinkslag, maar bij RTW heeft gezelligheid nu eenmaal altijd hoog in het vaandel gestaan.

De apparatuur in de studio was ook deels vintage. Het hart van de studio was een broadcastmengtafel van Eela: loodzwaar maar niet kapot te krijgen. De mixer heeft tientallen jaren zonder mekkeren zijn werk gedaan. Zo robuust maken ze ze tegenwoordig niet meer. Verder kon je in de studio ieder medium afspelen wat je maar wilde, zelfs vinyl. Er stonden 2 Dikke Technics SL-1200 draaitafels. Vele RTW’ers maakten daar dan ook dankbaar gebruik van.

In de presentatieruimte konden ook bands en deejays optreden. Vele bands, artiesten en deejays heeft RTW dan ook in onze oude studio mogen begroeten, waaronder beroemde namen: George Baker, Rudy Bennett, DJ Cor, DJ Robin Albers waren live in de oude vertrouwde studio. Maar ook kon RTW veel bekende gasten interviewen, zoals Henk Bres, Viola Holt, Emile Ratelband en Johan Vlemmix.

Nieuwe studio

In 2023 mocht RTW de nieuwe studio betrekken, namen ze afscheid van hun oude vertrouwde plek en verhuisde RTW naar een gerenoveerd en vernieuwd verzamelgebouw aan de Mauritslaan in Waddinxveen. De studioapparatuur en de bijbehorende installatie werden verzorgd door het Waddinxveense bedrijf ProFM Broadcast.

Alhoewel moderne studio’s geen aparte techniek- en presentatieruimte meer heeft RTW ook in de nieuwe studio gekozen voor de klassieke opstelling: een aparte techniekruimte met de deejaybooth en een aparte ruimte voor de presentatie. De redenen waren simpel: RTW ontvangt wekelijks live bands en artiesten en RTW wilde het unieke karakter van de studio behouden. En als je vraagt of er nu ook een gezellige bar is… uiteraard!

De studio is voorzien van de moderne, nu digitale, apparatuur. De prachtige D&R Axum Broadcastmixer heeft alles aan boord voor professionele uitzendingen. Alle geluidsdragers kunnen met faderstart of een startknop worden opgestart.

Normaal gesproken draaien radiostudio’s geheel vanuit een radio-automatiseringssysteem. Alle muziek, vormgeving en nieuws wordt via de automatisering geregeld. Bij RTW gebeurt dit ook, maar RTW zou RTW niet zijn als ook op vele andere manieren geluid de ether in kan. Dus is het ook in deze moderne studio mogelijk ceedees en vinyl platen te draaien.

De presentatieruimte is ruimer dan in de oude studio. RTW heeft nu genoeg ruimte voor artiesten en deejays. Ook TV kan RTW deze ruimte gemakkelijk maken, wat voor de nabije toekomst belangrijk is.

RTW heeft een prachtige studio waarmee nog lang mooie programma’s kunnen worden gemaakt!

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee