Over RTW– De lokale omroep voor Waddinxveen

Sinds 1987

RTW is opgericht in 1983, maar de eerste uitzendingen vonden plaats in 1987. 3 Decennia was het thuishonk de studio aan de Tollenslaan in Waddinxveen. Sinds 2023 heeft RTW de beschikking over een moderne studio aan de Mauritslaan. Anno nu is RTW nog steeds springlevend. We verzorgen programma’s voor vele doelgroepen en zitten boven op het lokale en regionale nieuws.

Wat doet de lokale omroep?

“De lokale omroep voorziet in de behoefte van inwoners van die gemeente op het gebied van nieuws en informatie uit de nabije woon- en leefomgeving. Daarnaast vervult de lokale omroep een waakhondfunctie ten aanzien van de lokale politiek en het bestuur en heeft de lokale omroep een verbindende functie binnen de gemeente.”(bron: commisariaat van de media)”.

Veranderingen

Het lokale omroeplandschap is drastisch aan het veranderen. In de nabije toekomst zal de zelfstandige functie van vele lokale omroepen verdwijnen en zullen alle lokale omroepen in samenwerkingsverband een streekomroep worden. RTW, RPL uit Woerden, Gouwestad uit Gouda, BR6 uit Bodegraven-Reeuwijk en Midland FM uit Oudewater hebben een samenwerkingsconvenant afgesloten. De omroepen zullen in de nabije toekomst een gezamenlijke redactie vormen zodat regionaal nieuws een extra bijdrage zal leveren aan cultuur, kunst, uitgaan, sport en gezamenlijke uitzendingen zullen verzorgen. Hiervoor is de Federatie Stichting Midden-Holland opgericht. De statuten zijn 10 oktober 2023 getekend bij de notaris. Er is dus een overkoepelende stichting van 7 omroepen. Een centrale redactie is inmiddels aan het voorwerk bezig en voor 1 juni 2024 zal een website van alle participerende omroepen online gaan. Maar 1 ding is voor ons heel belangrijk: onze RTW indentiteit blijft zeker behouden!

Lokaal en regionaal nieuws

Het nieuwe landelijke beleid heeft een grote impact op het karakter van de lokale omroep. Lokale omroepen leggen nu de nadruk op lokale en regionale nieuwsvoorziening. Die slag is RTW ook aan het maken. Je ziet het al op onze website waar nieuws een prominente plaats heeft. Om de nieuwsvoorziening uit te breiden en te optimaliseren zijn we dan ook op zoek naar medewerkers die graag een grote steen willen bijdragen. We zoeken gemotiveerde redacteuren, cameramannen en -vrouwen en verslaggevers die bereid zijn hun schouders er onder te zetten. Wil je meer weten? Kijk gerust eens bij de vacatures!

Preventie akkoord

RTW heeft een preventie Akkoord getekend voor “Samen voor een gezonder Waddinxveen” waar naar een Gezonde leefstijl, Mentaal welzijn en Sociale participatie wordt gestreefd. RTW haar bijdrage is om in het programma Leefstijl en Gezondheid, de ambities van de verschillende organisaties die op de een of andere manier actief (willen) zijn op het vlak van preventie aan het woord te laten komen. Het geeft door gemeenschappelijke ambities en door nieuwe initiatieven en vormen van samenwerking, een extra impuls aan het beleid van de verschillende partners op dit vlak.

Doelstelling

RTW heeft als doelstelling “Het ontwikkelen en beheren van een eigentijdse lokale nieuwszender in beeld en geluid voor de brede bevolking van de gemeente Waddinxveen en omgeving. Dit beeld en geluid moeten een positieve bijdrage leveren aan het wonen, werken en/of verblijven in het uitzendgebied van de zender door het verspreiden van nieuws en informatie over maatschappelijke, culturele, en godsdienstige ontwikkelingen en activiteiten in Waddinxveen en omgeving. De onderdelen zijn: RTW  FM, RTW nieuws uit Waddinxveen (Facebook), RTW (Facebook), Programma’s RTW, Beeldkrant RTW, live video uitzendingen van programma’s en de RTW Website.

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee