Nieuws

Nieuwe subsidie voor Utrechtse huiseigenaren

Midden-Holland
De gemeente Utrecht stelt een nieuwe subsidie beschikbaar om Utrechtse woningen voordeliger te isoleren. Dit is een extra subsidie boven op de ISDE-subsidie vanuit het Rijk, die al bestond voor isolatie.

Excursie wilde bloemen bij De Kievit

Harmelen - Woerden
Natuureducatiecentrum De Kievit in Harmelen organiseert op zondag 30 juni een speciale excursiemiddag op hun terrein.

Geen stroom door gaslek

Woerden
Een deel van de bewoners van en rondom de Waardsedijk in Woerden kwam gisteren zonder elektriciteit te zitten. De oorzaak is een gaslek, waardoor netwerkbeheerder Stedin de stroom moest afsluiten.

Geen meldingen antisemitisme en islamofobie

Woerden
Er zijn geen meldingen van antisemitisme en islaomofobie in Woerden. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van schriftelijke vragen van het CDA hierover. Het college onderkent wel de zorgen die het CDA heeft over met name het groeiende antisemitisme in de Nederlandse samenleving, maar wijst er ook op dat ook het toenemende anti-islam sentiment aandacht verdient. Dat er geen meldingen zijn in de gemeente Woerden betekent niet dat er niets speelt, geeft het college aan. Om deze sentimenten vroegtijdig tegen te gaan is er een klankbordgroep vroeg-signalering en radicalisering. Hierin zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd, waaronder Bureau Halt en jongerenwerk. Het college heeft toegezegd in gesprek te gaan over een eventuele anti-discriminatiecampagne in de gemeente Woerden.

Onrust in Reijerscop groeit

Woerden
De Woerdense politieke partij LijstvanderDoes heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders over de groeiende onrust over de komst van windturbines in de Reijerscop in Harmelen.

Woerden krijgt geen referendum

Woerden
De gemeente Woerden krijgt geen raadgevend referendum. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad deze week besloten.

Utrecht komt met ‘Zo Gemeld’ app

Midden-Holland
De gemeente Utrecht heeft een nieuwe app gelanceerd: ‘Zo Gemeld’.

Centraalbrug Woerden geplaatst

Woerden
Een mijlpaal voor Defensie-eiland in Woerden: de nieuwe Centraalbrug is geplaatst. Dat meldt de gemeente.

Waterpolocursus voor kinderen tot 13 jaar

Woerden

Zwem en Polo Club Woerden kondigt de start van een nieuwe instroomgroep aan voor waterpolo. Vanaf 4 september gaat de cursus van start voor kinderen tot 13 jaar met zwemdiploma A en B. In tien weken tijd krijgen de kinderen elke woensdag de basis van waterpolo onder de knie. De

Pinautomaat komt na plofkraak niet meer terug

Woerden

De plofkraak van de pinautomaat aan de Voorstraat heeft zo’n ravage en schrik achtergelaten dat deze niet meer terug zal keren. Dat laat de eigenaar van de winkel waar de automaat in zat, weten. Woerdenaren verklaren dat de knal van de plofkraak zelfs in de wijk Snel en Polanen te

Onderzoek naar stijging schooluitval leerlingen

Woerden

In de regio, waar onder andere Woerden onder valt, komt een onderzoek naar schooluitval bij leerlingen van 5 tot 23 jaar. De schooluitval stijgt de afgelopen drie jaar. In het schooljaar 2020-2021 waren in die leeftijdsgroep in de gemeente Woerden 390 uitvallers. Het jaar daarop waren dit er 491. Vorig

Inwonersbelangen: 30 jaar in een gele jas

Harmelen - Woerden

De Woerdense lokale partij Inwonersbelangen is jarig en bestaat al 30 jaar. Het is tijd om de oprichter, Hendrie van Assem, en de huidige voorzitter, Theo Nieuwendijk, enkele vragen te stellen. De partij werkt met hart en ziel in de oppositie in de gemeenteraad. Beide heren zijn tevreden over de

Gemeentelijke onderscheiding voor Desiree

Woerden

Desiree van Dijk kreeg op woensdag 12 juni een gemeentelijke onderscheiding. Zij zet zich al ruim 15 jaar vrijwillig in voor toneelgroep Wat een Drama. Dit is een theatergroep van mensen met een verstandelijke beperking of autisme. Tijdens de try-out van hun aankomende voorstelling werd Desiree verrast door burgemeester Victor Molkenboer.

Grote rol voor gemeenten in gezonde keuzes maken

Midden-Holland

Bij een bijeenkomst op maandag 10 juni in het kantoor van Zorg en Zekerheid in Leiden kwam men tot de conclusie dat er een grote rol ligt voor gemeenten in een evenwichtig aanbod van gezond en ongezond eten. De centrale vraag was aan welke knoppen gemeenten kunnen draaien om de

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht