Zo kies jij een nieuwe bank

Een nieuw bank kopen is een behoorlijke aanschaf. Het is niet alleen een behoorlijke aanschaf vanwege de prijs maar een bank is ook heel bepalend voor de sfeer in je interieur. Maar waar moet je allemaal opletten bij het aanschaffen van een nieuwe bank? Past die ene hoekbank wel in mijn woonkamer? Staat hij wel bij mijn vintage boekenkast? hoeveel zitplekken wil je hebben? Voor welke kleur kiezen we dit keer en ook niet geheel onbelangrijk welk materiaal? Dit zijn vast allemaal vragen die al honderd keer door je hoofd zijn gegaan. Wij helpen je daarom graag op weg en vertellen je waar jij op moet letten tijdens het kopen van een nieuwe bank. 

 

Afmeting van de bank

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe bank is het van groot belang om te weten hoe groot de bank mag zijn en hoeveel ruimte je nog hebt in je woonkamer. In een ruime woonkamer kan je kiezen voor een giga hoekbank, terwijl in een kleinere woonkamer een 2,5-zitsbank beter tot zijn recht komt. Wanneer je aan het rondstruinen bent door verschillende winkels, lijken de banken vaak kleiner dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit komt omdat het in een woonwinkel vaak ruim en breed wordt opgezet. Ons advies is dan ook om de afmeting van de bank die je op het oogt hebt te noteren. Wanneer je weer thuis bent kan je de afmeting van de bank door middel van tape afplakken op de grond. Zo kan je exact zien hoe de bank ongeveer in jullie woonkamer tot zijn recht komt. Zo voorkom je een miskoop van de bank. 

 

Bepaal het aantal zitplaatsen

Ga je net samenwonen met je partner en krijg je af en toe visite, of heb je een gezin met jonge kinderen? Het aantal zitplekken bepaal je goed door naar je gezinssamenstelling te kijken en de woonruimte die je hebt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een kleinere bank en deze te combineren met één of meerdere comfortabele fauteuils

 

Materiaal en kleur

Ook bij het bepalen van de kleur en het materiaal van de bank is het van groot belang om te kijken naar je gezinssamenstelling. Heb je nog een gezin met jonge kinderen? Dan is ons advies om niet te gaan voor een lichte bank maar juist voor een donkere bank. Let er ook goed op of het materiaal goed afneembaar is. Vaak zien we dat stellen die net gaan samenwonen vaker kiezen voor een lichtere bank die vaak wat minder onderhoudsvriendelijk is. 

 

Zitcomfort

Bij het kiezen van een bank is het belangrijk om te weten waarvoor je de bank wilt gaan gebruiken. Wil je er juist heerlijk op relaxen of kies je liever voor een actieve zit? Wanneer je kiest voor een actieve zit, bekijk dan banken met een kort zitgedeelte. Zo zit je altijd in een actieve houding op de bank. Wil je toch liever relaxen? Kijk dan naar banken met een diepere zit en zachtere kussens. Wil je ook relaxen maar ook lekker onderuit kunnen zakken? Kijk dan naar hoekbanken, deze zijn bijna altijd voorzien van een langer zitgedeelte. Vind je het vervelend dat wanneer je visite krijgt en je niet in een actievere houding op de bank kunt zitten? Maak dan gebruik van grote, harde kussens. 

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek