Tassenmerken die laten zien dat wat goed is altijd beter kan

Een goede tas is een must have voor wie stijlvol voor de dag wil komen, maar er is meer. Zoiets vraagt van de maker om professionaliteit. Ontstaan uit een ambacht vraagt het dus om kwaliteiten. Wat geldt voor de ambachtsman geldt ook voor professionele sporter.

Snelheid, manoeuvreren en stuurmanskunst. Dat zijn zomaar drie benodigde skills om een racer te kunnen zijn. Dit soort kwaliteiten maken samen met onder meer uithoudingsvermogen, kracht en balans de mens tot een professionele sportman of -vrouw. Een term die in het bedrijfsleven vervangen zou kunnen worden door een ambachtsman of -vrouw.

Racekwaliteiten zijn als een ambacht

Het merk Valentino is ontstaan vanuit diezelfde skills, maar dan voor het bewerken van leer. Vader Valentino was een ambachtelijk schoenmaker en kende de kneepjes van het vak. Dat bracht hij over op zijn zoon Mario die, toen hij het bedrijf overnam, naast schoenen ook tassen van leer ging maken.

Al die jaren is Valentino een stevig merk dat staat voor professionaliteit, ambachtelijkheid en stijl. Een Valentino tas is voor veel mensen dan ook een must have. Een elegante tas van Valentino getuigt van klasse.

Het merk dat een nieuw label lanceerde

Datzelfde geldt ook voor een merk als Shabbies. Je kent het vast wel van de bekende laarzen die het midden houden tussen een Bohemian stijl en elegantie. Shabbies is een label dat in 2004 werd opgericht als een zusje of broertje van het merk Fred de la Bretoniere. Die laatste heeft zijn sporen in de modewereld wel verdiend.

Fred de la Bretoniere bestaat als sinds 1970 en getuigt van vakmanschap als het gaat om het creëren van schoenen en tassen. Voor Shabbies is het dan ook niet bij schoenen alleen gebleven. Ook dit label kent een tassencollectie die er wezen mag.

Sport en bedrijfsleven raken elkaar

Zo hebben sport en het bedrijfsleven in de manier van werken zeker raakvlakken. Het kan altijd beter (lees: sneller) en innovatiever. Van iets goeds kun je altijd nog iets beters maken. Nog een voorbeeld? De tote bag. Oorspronkelijk een grote tas of zak die door zeelieden werd gevuld met alles wat ze met zich mee wilden nemen voor een lange zeereis. De lange schouderbanden zorgden ervoor dat deze canvas tas gemakkelijk en comfortabel over de schouder gedragen kon worden.

Dit is tot op de dag van vandaag nog zo. De tote bag is een hit. Een sportieve ruime vierkante elegante tas van het oersterke canvas. De tote bag is er inmiddels ook in leer. Je moet immers blijven innoveren en het kan altijd weer anders.

Shabbies

https://www.thebagstore.nl/tassen/shabbies

Valentino

https://www.thebagstore.nl/tassen/valentino-tas

Tote bag

https://www.thebagstore.nl/tassen/tote-bag

 

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek