Past de portofoon nog in de Beveiligingsindustrie van Anno Nu?

(RECLAMEBOODSCHAP)

Met smartphones in onze zakken zou je denken dat de bescheiden portofoon zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Niets is echter minder waar, ze zijn nog steeds springlevend in de beveiligingsindustrie. En er zijn een aantal heel goede redenen voor het feit dat dit betrouwbare stukje technologie nog steeds niet naar het museum is verhuisd

1. Robuustheid en betrouwbaarheid

Terwijl de nieuwste smartphone misschien bezwijkt onder de druk van een ongelukkige val, kunnen portofoons wel een tegen een stootje. De robuustheid komt heel goed uit in tal van beveiligingssituaties. Hier is een stevige betrouwbaarheid geen luxe maar een vereiste is, en kwalitatieve portofoons zijn gemaakt om precies deze behoefte. 

2. Directe communicatie

In een noodsituatie telt elke seconde. Portofoons bieden onmiddellijke communicatie met één druk op de knop, zonder ontgrendelschermen of swipe-patronen.

3. Eenvoud en gebruiksgemak

Hoewel we het wellicht niet meer gewend zijn na ons smartphonegebruik, vereist een portofoon geen IT-diploma. Met enkele eenvoudige instructies kan vrijwel elke beveiliger het apparaat gebruiken, zodat er eenvoudig kan worden overgegaan op snelle en efficiënte coördinatie.

4. Lange levensduur van de batterij

Wist je dat de batterijen van de gemiddelde portofoon gemakkelijk een hele dag mee kunnen gaan? Dit maakt ze een zeer betrouwbare partner voor lange diensten, ofwel de absolute marathonlopers onder de communicatiemiddelen.

5. Kosteneffectief

Op de lange termijn zijn portofoons een kostenbesparende oplossing – ze vereisen minder onderhoud, gaan een stuk minder snel kapot en kennen geen dure data-abonnementen.

6. Bereik in afgelegen gebieden

In gebieden waar de mobiele dekking te wensen overlaat, blijven portofoons gewoon hun ding doen. Dit maakt ze perfect voor beveiligingsteams die actief zijn op afgelegen locaties. 

7. Ook portofoons zijn geüpdatet 

Portofoons hebben in de loop der jaren een eigen evolutie doorgemaakt, met upgrades die ze niet alleen relevant houden, maar ook traditioneel nodig. Er zijn moderne modellen die ook digitale data kunnen versturen, uitgerust zijn met encryptie voor veilige communicatie, en bieden geavanceerde functies zoals GPS-tracking en noodsignaleringsknoppen. 

Zijn er dan geen nadelen?

Dus, leven we in een tijd waar de portofoon achterhaald is? Nee, zeker niet. Voor specifieke industrieën zoals beveiliging blijven ze het beste stuk gereedschap. Ze passen misschien niet in het beeld van high-tech snufjes die we tegenwoordig gewend zijn, maar ze doen hun werk, en ze doen het goed. 

En zolang ze dat blijven doen, zullen ze hun plek in de broekzak of gorder van elke beveiliger behouden! 

 

 

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek