Onderhoud je auto zoals een F1-coureur
(Reclameboodschap)
Is het je grootste wens om net als Max Verstappen een beroemde Formule 1-coureur te zijn? Fantaseer jij over het circuit, de geur van uitlaatgassen en het ronken van automotoren? Wat zou het geweldig zijn om over een racebaan te sjezen! Maar voordat je zoiets kunt doen, is het belangrijk om bij de veiligheid van je auto stil te staan. In dit artikel vertellen we je over het onderhoud van je auto: Wanneer moet je je banden verwisselen? Hoe ververs je je olie? En waar kun je terecht voor auto-onderhoud in NL?
De vier vormen van auto-onderhoud
Volgens de ANWB is auto-onderhoud onder te verdelen in vier categorieën:
- Een jaarlijkse inspectie (niet hetzelfde als de APK);
- Geplande reparaties aan onderdelen;
- Vervanging van onderdelen;
- Onvoorziene reparaties.
Hoe voer je zelf onderhoud aan je auto uit?
Om op de kosten van je auto-onderhoud te besparen, zijn er een aantal kleine dingen die je zelf kunt doen. Zo is het belangrijk om in ieder geval eens per maand je oliepeil te meten. Dit doe je met een peilstok. Bevindt het oliepeil zich onder de MAX? Vul je olie dan bij. Verder moet je de profieldiepte van je zomerbanden in de gaten houden. Is het profiel minder dan 1,6 millimeter? Dan heb je nieuwe banden nodig. Zomerbanden moet je voor winterbanden vervangen als de temperatuur minder dan 7°C wordt en vice versa. Let dus goed op de weersverwachting.
Waar kun je auto-onderhoud laten uitvoeren?
Ga sowieso één keer per jaar naar een garage, dan voeren monteurs een inspectie uit. Zo’n jaarlijkse inspectie is niet hetzelfde als de APK. De APK is (voor de meeste auto’s) jaarlijks verplicht en zegt niets over de kwaliteit van je onderhoud. Wil jij goed onderhoud laten uitvoeren, voor een voordelige prijs? Bezoek dan een Carteam-garage in jouw regio. Iedere bestuurder moet veilig de weg op kunnen, dus betaal je bij Carteam nooit meer dan echt nodig is.
Met onderhoud van een Carteam-monteur kun jij weer veilig racen. Houd je ‘need for speed’ wel op het circuit en rijd op de weg nooit harder dan is toegestaan.