Lees hier welke afkickklinieken er zijn in Zuid-Afrika   

[partnerbijdrage]

Soms is het fijner om in een andere regio af te kunnen kicken in plaats van in je eigen land. Veel mensen gaan dan ook voor hulp en behandeling voor een verslaving naar een kliniek in Zuid-Afrika. Doordat mensen goede resultaten boeken, is het erg populair en willen meer mensen er gebruik van maken. Bekijk deze afkickklinieken (te vinden in Zuid-Afrika). Het kan jou misschien ook helpen maar dan moet je er wel voor de volle honderd procent zelf achter staan om af te willen kicken. Je kiest zo een periode voor jezelf van rust, en dan kun je je helemaal focussen op jezelf en op je herstel. Een mooi begin op weg naar een nieuwe start van je leven, zonder verslaving(en).

Verslaving overwinnen
Het is niet eenvoudig om een verslaving te overwinnen. Maar als je de juiste begeleiding krijgt, medische zorg en psychologische ondersteuning, dan vergroot je de kans op succes! Je krijgt te maken met professionele begeleiding, een veilige omgeving en de rust die je nodig hebt om eraan te werken. 

Verwachtingen afkickkliniek Zuid-Afrika
Voor iedereen die naar een afkickkliniek gaat in Zuid-Afrika is het fijn om vooraf te weten hoe dat het er aan toe gaat en dus wat je mag verwachten. De behandeling zal eerst starten met een intakegesprek met een psycholoog en verslavingsdeskundige. De intake vindt plaats in Nederland. De meeste Nederlandse klinieken in Zuid-Afrika bieden de behandeling aan in het Nederlands. Soms kan het zijn dat er wat onderdelen in het Engels worden aangeboden. Wachtlijsten zijn er niet en dat is alleen maar fijn omdat je dan snel kunt beginnen en kunt werken aan je herstel. Maar hoe ziet de behandeling eruit?

– Als je een intake hebt gehad en de reis naar Zuid-Afrika hebt gemaakt dan begint het met detox, dus ontgifting. Je lichaam moet dan wennen aan het feit dat hij niet langer de verslavende stof(fen) binnen gaat krijgen. Je kunt dan last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Maar je wordt hierin goed begeleid!

– Therapie en dagbesteding horen er natuurlijk ook bij. Er vinden intensieve therapie sessies plaats en deze zijn individueel, maar ook in groepsverband.

– Er worden ook uitstapjes gemaakt, je gaat de omgeving leren kennen. Je wil toch ook een stukje van Zuid-Afrika zien als je er bent? Lekker even ontspannen en dat helpt ook bij je herstel.

– Nazorg is er ook zeker, want niemand wil dat jij terugvalt in je oude patroon!

Afkickkliniek Zuid-Afrika kiezen
Er zijn in Zuid-Afrika meerdere afkickklinieken waar je behandeling plaats kan vinden. Je zou hier een kijkje kunnen nemen op om er een beter beeld van te krijgen. Je kunt rekenen op goede begeleiding, uitgebreid advies op maat en er wordt echt gekeken naar hetgeen wat jij nodig hebt!

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek