Hoe kun je fysio-oefeningen in je drukke levensstijl inpassen?

[partnerbijdrage]

Verantwoordelijkheden komen altijd in je leven, of het nu gaat om iemands professionele of persoonlijke leven. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de drukte van het leven en te vergeten actief te blijven en deel te nemen aan fysieke revalidatieoefeningen. Men kan dit echter niet blijven negeren, vooral als dit essentieel is voor zijn/haar herstel van een recente blessure. Dus, hoe zorg je ervoor dat je tijd hebt voor fysieke revalidatieoefeningen, ondanks hoe druk het leven ook kan zijn? Hier zijn een paar goede tips waarmee je de oefeningen die je van fysiotherapie Dokkum hebt gekregen, kunt implementeren in je drukke levensstijl:

Werk met een persoonlijke trainer
Dit kan een van de beste manieren zijn om lichamelijke revalidatieoefeningen uit te voeren. Werken met een trainer is goed omdat ze weten hoe ze aangepaste activiteiten kunnen ontwerpen die passen bij je revalidatiebehoeften. Ze kunnen je ook verantwoordelijk houden voor je revalidatieprogramma. Ze kennen je schema en zullen je voorzien van oefeningen die je onderweg kunt doen. 

Zoek een plek in huis
Zorg indien mogelijk voor een plek in je huis waar je lichamelijke revalidatieoefeningen kunt doen. Door dit te doen, kun je tijd besparen door een paar dingen op één plek te doen en niet door het huis te hoeven gaan als je een strak schema hebt gekregen van de fysiotherapie Hurdegaryp. Je kunt bijvoorbeeld een hele ruimte beveiligen voor revalidatieoefeningen. Dit kan een ruimte boven de garage zijn of in de kelder. Het kan ook een open ruimte boven de trap zijn. 

Stel doelen en beloon jezelf
Oefeningen doen is geen gemakkelijke taak, vooral niet als je het druk hebt. Je begint je te vervelen. Dit is een veelvoorkomend probleem waar iedereen mee te maken heeft. Het probleem is echter dat mensen zich niet aan revalidatieoefeningen kunnen houden zonder een doel en een kleine beloning aan het eind. Doelen kunnen eenvoudig zijn, zoals elke dag een stukje verder willen lopen of een trainingsroutine in een kortere tijd dan voorheen kunnen afronden. Dit zijn geweldige doelen om te stellen omdat ze gemakkelijk te bereiken zijn. Beloningen zijn ook geweldig omdat ze je motiveren om je aan je schema te houden en je doel te bereiken. Je moet jezelf belonen met een massage, een stuk taart of een lepel ijs.

Deel je programma met een vriend
Een vriend op de hoogte stellen van je fysieke revalidatieprogramma van fysiotherapie Drachten kan dezelfde impact hebben als een personal trainer. Je hebt iemand die je zal vragen hoe het gaat. Een vriend meenemen op je reis kan ook leuk zijn, en dit kan ook een enorme motivator zijn om door te gaan met je fysio-oefeningen. 

Automatiseer je oefeningsroutine
Je kunt je fysieke revalidatieprogramma automatiseren als je schema erg hectisch is. Je wilt geen activiteiten meer toevoegen als je al druk bent met je werk. Je kunt je fysieke revalidatieprogramma automatiseren met behulp van een app. Je kunt je schema instellen en de app je eraan laten herinneren. De meeste programma’s zijn verbonden met je telefoon. Je kunt zelfs een app krijgen om je voortgang bij te houden. 

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek