Een rijschool kiezen in Krimpenerwaard

Het is zover, je bent de leeftijd van 16,5 gepasseerd en mag beginnen met het halen van je rijbewijs. Misschien heb je dit een aantal jaar uitgesteld, maar het hebben van een rijbewijs lijkt je nu toch wel praktisch. Wat de reden waarom je je rijbewijs wil halen ook is. Het vinden van een rijschool die bij jou past is op dit moment de belangrijkste en eerste stap. Gezien Krimpenerwaard meerdere rijscholen kent, is dit zo gemakkelijk nog niet. De volgende tips gaan je hierbij daarom zeker helpen bij het kiezen van een rijschool.

Mond op mond-reclame

Niet elke persoon is hetzelfde. Gelukkig geldt dit ook voor rijscholen en hun instructeurs. Het kan erg spannend zijn om voor het eerst de weg op te gaan. Het is daarom erg belangrijk dat je een klik voelt met je rijinstructeur. Op deze manier stap je met een vertrouwd gevoel de auto in. De beste reclame gebeurt vaak mond op mond. Vraag daarom eens rond bij je Krimpenerwaardse vrienden waar zij hebben gelest en wat hun ervaringen met deze rijschool waren. Je vrienden kennen jou het best, en weten daarom waarschijnlijk ook of deze rijschool bij jou zou passen. Een andere tip om zo zelfverzekerd en vertrouwd mogelijk de weg op te gaan is een goede voorbereiding. Wees slim, en ga een theorie examen oefenen voorafgaand aan je eerste rijles. Doordat je de verkeersregels voor automobielen bij voorbaat al een beetje kent, kun je makkelijker anticiperen tijdens je rijles.

De sterren van de hemel

Hoe meer sterren een rijschool op internet scoort bij de reviews, hoe groter de kans dat zij jou de sterren van de hemel leren rijden. Kijk daarom voordat je je definitief inschrijft bij een rijschool goed naar de reviews van meerdere rijscholen. Maak een overzicht in Excel met alle rijscholen in Krimpenerwaard en schrijf voor elke rijschool de mogelijke voor- en nadelen op. Op deze manier kun je het best de verschillende rijscholen bekijken en vergelijken, en maak je de meest weloverwogen keuze. Een voordeel van een goede rijschool is bijvoorbeeld een rijschool die je vroeg bewust maakt van het belang van je auto theorie. Deze rijscholen voorkomen dat jij helemaal klaar bent voor je rijexamen, maar deze nog niet mag afleggen omdat jij je theorie-examen nog niet op zak hebt.  

Een tipje van de sluier

Ga niet meteen overstag, maar boek meerdere proeflessen voordat je een rijschool kiest. De meeste rijscholen bieden één of soms zelfs meerdere gratis proeflessen aan. Voel je vooral niet beschaamd als je na een proefles toch besluit niet bij een rijschool te gaan lessen. Rijinstructeurs weten namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om je zelfverzekerd, vertrouwd en fijn te voelen wanneer je leert autorijden. Deze proeflessen kunnen je goed helpen bij het opstellen van het voor- en nadelen lijstje per rijschool. Daarnaast leer je tijdens deze proeflessen je mogelijk toekomstige instructeurs kennen. Tijdens deze gratis proeflessen leer je automatisch ook al een beetje autorijden. Dit scheelt dus ook in de kosten. Twee vliegen in één klap dus!

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek