De zoektocht naar de oplossing voor de energiecrisis

 

Overal heb je ermee te maken, ook in Krimpenerwaard, de energiecrisis. Door dit grote probleem kampen veel mensen met grote geldproblemen. Voor velen is het niet meer mogelijk om op een normale manier boodschappen te doen of hun kamer te verwarmen. Daarom moet er dringend naar een oplossing worden gezocht. Toch merken maar weinigen dat er echt wordt ingegrepen. Dus wordt het tijd om zelf het touwtje in handen te nemen. Wil je andere mensen helpen om energie te besparen? Kijk dan snel naar vacatures Zuid-Holland  In dit artikel vind je dé tips om te besparen op energie.

Maar eerst, hoe zijn we hier beland?

Hoe komt het eigenlijk dat we in deze verschrikkelijke situatie zijn beland? De energiecrisis heeft twee belangrijke oorzaken. Ten eerste zorgt klimaatverandering ervoor dat het weer steeds extremer wordt. Hierdoor wordt er in de winter meer energie verbruikt. Terwijl er in de zomer een overcapaciteit van is door de zonnepanelen. Toch is het ons nog niet gelukt om de energie zo lang op te slaan, dat het ook bruikbaar in andere seizoenen. Daarnaast is de belangrijkste oorzaak dat er oorlog is tussen Rusland en Oekraïne. Rusland remde namelijk gastoevoer naar Europa nadat Europa steun leverde aan Oekraïne. Doordat een groot deel van ons gas uit Rusland komt, moeten we nu een klein deel verdelen over een grotere groep mensen, waardoor het gas duurder wordt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om andere mensen te helpen om energie te besparen. Kijk eens naar een aantal vacatures Dordrecht.

Geld besparen op je apparaten

Waarschijnlijk heb je al gehoord dat je minder lang moet gaan douchen en de kachel een graadje kouder moet zetten, maar wist je dat je nog veel meer kan doen om geld te besparen? Ten eerste kun je besparen op uw apparaten. Waarschijnlijk heb je nog wel enkele oudere apparaten in je huis staan, maar wist je dat deze energie slurpen? Het advies is om elk apparaat van vóór 2000 te vervangen voor eentje met een beter energielabel. Dit is misschien wel een grote aankoop, maar uiteindelijk zul je dit allemaal weer terugverdienen. Daarnaast is het ook te adviseren om apparaten die je niet gebruikt, niet aan te sluiten op het stopcontact. Niet alleen zorgt dit voor een grotere energiebesparing, het is ook nog eens veel veiliger. Dit komt doordat een apparaat heet kan worden als deze een constante toevoer van stroom krijgt, hierdoor is er brand- en ontploffingsgevaar. 

Hoe kun je nog meer geld besparen?

Het is ook erg belangrijk om je huis goed te isoleren. Je wilt namelijk natuurlijk niet dat al deze energie al snel weer verloren gaat wanneer je je huis net warm hebt gekregen. Dat is zonde voor het milieu én je portemonnee. Neem daarom dubbelglas en sluit kieren goed af. Als laatste kun je ook geld besparen op koken. Neem bijvoorbeeld liever een grote pan dan een kleine. Bij een kleine gaat veel warmte namelijk om de pan heen, in plaats van dat het de pan verwarmt. Ook is het verstandig met deksel op de pan te koken, hierdoor verlies je minder warmte. Als laatste is het te adviseren om het gas wat lager te zetten wanneer het water al aan de kook is.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek