De winter beleven in Krimpenerwaard

De winter staat voor de deur, en dat is te voelen. De temperaturen dalen ook in Krimpenerwaard steeds verder naar het nulpunt. Het duurt niet lang of de temperaturen schieten hier zelfs onder. Ondanks dat de Krimpenerwaard prachtig is in de winter, ontkom je er aan winterkwaaltjes niet: koude voeten, koude handen en een loopneus. Erg vervelend, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar hoe doorsta je deze kwaaltjes het best, en beleef je de winter zo goed mogelijk in Krimpenerwaard? Het is misschien makkelijker dan je denkt.

Binnen blijven?

Je zou misschien denken; er zit niets anders op dan binnen blijven. Zoveel mogelijk binnen vertoeven in je eigen huisje in Krimpenerwaard is zeker een mogelijkheid. Trek je bedsokken heren aan, en kruip zo ver mogelijk onder de dekens. Netflix is jouw grootste vriend. Verlies je in een Harry Potter marathon, en voor je het weet is de winter voorbij. Liever een ander genre? Met vijf seizoenen Breaking Bad, met een gemiddelde kijktijd van vijftien uur ben je ook wel even zoet! Daarbij kun je natuurlijk nooit genoeg warme chocolademelk met slagroom drinken. Toch meer behoefte aan gezelligheid? Nodig je vrienden uit voor een gezellig diner in winterse sferen. Op internet is genoeg inspiratie te vinden. Maak bijvoorbeeld een winterse ratatouille, of ga aan de slag met een ouderwetse erwtensoep.  

De warme, gezellige, winterse Krimpenerwaardse horeca

Thuisblijven kan dus, maar het is misschien wel een beetje zonde. Bovendien is het halen van een frisse neus goed voor je gezondheid. Gelukkig kent Krimpenerwaard veel eetcafés, bars en restaurants waar je kan vertoeven. Thuisblijven hoeft dus niet per se! Trek je slaapsokken voor dames uit, trek je jas aan en bezoek een van de gezellige lunchrooms zoals ‘lunchroom Broodje Kadootje’, of ‘Boutique Cafe Lien’. De warme sfeer binnen en de aanwezigheid van andere mensen zullen je automatisch opwarmen. Ook een winterproeverij bij een van de wijnkoperijen of slijterijen in Krimpenerwaard is een perfecte winterse activiteit. Proef hun nieuw ingekochte wijnen en laat je informeren over de aard van het product en het rijpingsproces. Hier valt meer over te leren dan je verwacht!

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek